World Sports

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Καραλής και Ρίζος στον τελικό του επί κοντώ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Καραλής και Ρίζος στον τελικό του επί κοντώ
Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στο Ταλίν της Εσθονίας.
Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Γιάννης Ρίζος αγωνίστηκαν στον σημερινό προκριματικό και με την εμφάνιση τους εξασφάλισαν μια θέση για τον τελικό του Σαββάτου. Ο Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 5,35 μ., αφού ο πήχης δε χρειάστηκε να ανέβει στα 5,45 μ., όπου ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό. Ο ασημένιος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στο Γκέβλε ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,20 μ., ενώ δίχως πρόβλημα ανέβηκε πάνω και από τα 5,35 μέτρα. Λίγο πριν ο πήχης πάει στα 5,45 μ. στο α' γκρουπ ολοκληρώθηκε ο αγώνας, καθώς αποφασίσθηκε από τους κριτές να προκριθούν αθλητές και με χαμηλότερα ύψη.

Ο Γιάννης Ρίζος μέχρι εκείνη την ώρα είχε ξεπεράσει με την τρίτη τα 5,20 μ. και είχε κάνει ένα άκυρο στα 5,35 μ., ωστόσο δε χρειάστηκε να δοκιμάσει τις επόμενες προσπάθειες του, αφού οι κριτές σταμάτησαν τον αγώνα κι έτσι προκρίθηκε κι εκείνος ως 12ος στον τελικό. Μόλις επτά άλτες στο σύνολο των δύο γκρουπ πέρασαν τα 5,35 μ., ενώ η 12άδα έκλεισε με προσπάθειες στα 5,20 μέτρα. Ο Καραλής στον αγώνα του Σαββάτου θα έχει την ευκαιρία να κάνει δύο τα μετάλλια του στη διοργάνωση, κάτι που έχουν μετείχε μέχρι σήμερα δύο ακόμη αθλητές μας, ο Περικλής Ιακωβάκης και η Βούλα Παπαχρήστου, ενώ ένα νέο ατομικό ρεκόρ θα επιδιώξει ο Γιάννης Ρίζος.

Στον τελικό του επί κοντώ προκρίθηκαν όλα τα δυνατά ονόματα, όπως ο Σοντρέ Γκούτορμσεν (Νορβηγία) με φετινό 5,81 μ., ο Τούρκος Ερσού Σασμά με 5,80 μ. και ο Εθάν Κορμόντ (Γαλλία) με 5,75 μέτρα. Στον προκριματικό του επί κοντώ αγωνίστηκε και ο Αντώνης Σάντας, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 4,90 μέτρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης