Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς κόσμο τελικά στο Τόκιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς κόσμο τελικά στο Τόκιο!
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά, αλλά η ιαπωνική πρωτεύουσα μπήκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων στα διάφορα αγωνίσματα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε σήμερα (08/07) την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με συνέπεια να είναι αδύνατη η παρουσία του κόσμου σε αυτούς. 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ’ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων (23/07 – 08/08).

«Σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην περιοχή του Μείζονος Τόκιο», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε προαναγγελθεί χθες, Τετάρτη, από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση και πάλι των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένων των συνεπειών των νέων παραλλαγών», πρόσθεσε.

Ειδικοί προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες ότι ο αποκλεισμός των θεατών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή, καθώς στην ιαπωνική κοινή γνώμη υπάρχει ο φόβος ότι η εισροή χιλιάδων αθλητών και αθλητικών παραγόντων θα τροφοδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων. Επιβεβαιώνεται πλέον ότι μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο «Kyodo», επικαλούμενο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι είναι πλέον πιθανό οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το πιθανό σενάριο, έγινε πλέον οριστικό

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης