πάμε euro

Χάρι Κέιν: «Έπιασε» τον Γκάρι Λίνεκερ, σκοράροντας απέναντι στον… αγαπημένο του αντίπαλο!

Χάρι Κέιν: «Έπιασε» τον Γκάρι Λίνεκερ, σκοράροντας απέναντι στον… αγαπημένο του αντίπαλο!

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρεκόρ κατόρθωσε να «ισοφαρίσει» με το γκολ του απέναντι στην Δανία ο Χάρι Κέιν, ο οποίος σκόραρε ξανά απέναντι στον Κάσπερ Σμάιχελ, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί τον αγαπημένο του αντίπαλο.

Σχετικά Άρθρα

Τι και αν το EURO 2020 δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον ίδιο; Τι και αν το βασικότερο ζήτημά του αποτελούσε το γεγονός πως η μπάλα δεν περνούσε ιδιαίτερα από τα πόδια του; Πλέον, τρία ματς μετά, έχει σκοράρει σε όλες τις αναμετρήσεις της Αγγλίας στα νοκ-άουτ παιχνίδια, και οδηγεί την χώρα του στον πρώτο της «μεγάλο» τίτλο, μετά από 55 χρόνια!

Με το γκολ του απέναντι στην Δανία μάλιστα, ο Χάρι Κέιν έφθασε τα 10 γκολ σε κορυφαίες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων με την Αγγλία, «ισοφαρίζοντας» την ιστορική επίδοση του Γκάρι Λίνεκερ, ενώ πλέον έχει την δυνατότητα να τον προσπεράσει, σε περίπτωση που πάρει και πάλι το… όπλο του και στον τελικό του EURO, απέναντι στην Ιταλία!

Εντυπωσιακό βεβαίως είναι το γεγονός πως ο Χάρι Κέιν βρήκε και πάλι τον τρόπο να «πληγώσει» τον Κάσπερ Σμάιχελ. Δεν επηρεάστηκε από την αστοχία του στο πέναλτι, το οποίο αποτέλεσε την 9η απόκρουση του Δανού στο παιχνίδι και την 3η δική του από τα έντεκα βήματα με την χώρα του, αποδείχθηκε ψύχραιμος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 15ο γκολ του απέναντι στον τερματοφύλακα της Λέστερ, σε 16 εμφανίσεις, είτε σε συλλογικές είτε σε αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων.
E5uafQRXsAAjrTP_1.jpg

Πρόκειται σαφώς για τον «αγαπημένο» αντίπαλο του Χάρι Κέιν, καθώς δεν υπάρχει άλλος τερματοφύλακας που έχει «νικηθεί» περισσότερες φορές από τον Άγγλο στράικερ, μετρώντας πλέον 15 γκολ, 2 ασίστ, ένα εύστοχο και ένα χαμένο πέναλτι απέναντι στο Σμάιχελ!

Είναι άξιο αναφοράς βεβαίως πως η τελευταία φορά που ο Χάρι Κέιν είχε ως αντίπαλο τον Σμάιχελ από τα έντεκα βήματα, χρονολογείται πριν από έξι χρόνια, και αποτελεί την πιο πρόσφατη ισοπαλία των δύο ποδοσφαιριστών, των οποίων οι ομάδες, αμφότερες είχαν σκοράρει , με την συμπλήρωση ενενήντα αγωνιστικών λεπτών!
E5ugO-nXoAQUTd1_1.jpg

Τότε μάλιστα ο Άγγλος είχε ισοφαρίσει από την «άσπρη βούλα» σε 2-2, ενώ χθες πέτυχε το νικητήριο γκολ στον έξτρα χρόνο της παράτασης, πιστοποιώντας την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης