Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εισροές πάνω 13 δισ. δολ. στο Ethereum εν όψει της αναβάθμισης του δικτύου

Εισροές πάνω 13 δισ. δολ. στο Ethereum εν όψει της αναβάθμισης του δικτύου
Ξεπερνούν τα 13 δισ. δολ. οι εισροές στο Ethereum
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια είναι εισροές στο κρυπτονόμισμα Ethereum χάρη στην αισιοδοξία που έχει γεννήσει η επικείμενη αναβάθμιση του δικτύου.
Αν μη τι άλλο, το Ethereum 2.0 έχει σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, που υπόσχεται μεγάλη ανάπτυξη στον κλάδο.
Οι χρήστες του δικτύου έχουν πλέον συγκεντρώσει περισσότερα από 6,1 εκατομμύρια ether, από 5,3 εκατομμύρια έναν μήνα νωρίτερα.
Η συνολική αξία του κρυπτονομίσματος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές φτάνει τα 13,52 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Ethercan.
Σημειώνεται πως το blockchain Εthereum διέρχεται μερικές σημαντικές αλλαγές, συλλογικά γνωστές ως Εthereum 2.0.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η μετάβαση από το πρωτόκολλο proof-of-work στο πρωτόκολλο proof-of-stake.
Το Proof of Stake ή απόδειξη συμμετοχής είναι ένας εναλλακτικός αλγόριθμος, ο οποίος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.
Με το Proof of Stake, εξόρυξη μπορεί να κάνει μόνο αυτός που έχει ήδη νομίσματα.
Και η ανταμοιβή είναι ανάλογη με τον αριθμό νομισμάτων του καθενός, όχι ανάλογη με την εργασία. Έτσι ανταμείβεται η επένδυση και όχι το έργο.
Ωστόσο, το Proof of Stake έχει δεχτεί αρκετή κριτική με το αιτιολογικό ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι χωρίς απαραίτητα να συμμετέχουν ενεργά.

Τι αναφέρει η JP Morgan

Η JPMorgan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το crypto staking θα μπορούσε να γίνει μια βιομηχανία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις αλλαγές στο δίκτυο ethereum, το οποίο θα επεκτείνει την αγορά.
«Οι ευκαιρίες για κέρδη θα αυξηθούν με τη αναβάθμιση του Εthereum, που αναμένεται για το αργότερο στο τέλος του 2021».
Οι χρήστες του Ethereum είναι σχεδόν πάντα υποχρεωμένοι να κάνουν stake 32 Ether πριν μπορέσουν να γίνουν validators στο δίκτυο και να κερδίσουν νομίσματα σε αντάλλαγμα.
Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως υπάρχουν 19.000 validators.
Tο Ethereum, προς το παρόν, χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Proof of work, όπως το bitcoin, για το οποίο όμως απαιτείται τεράστια υπολογιστική.

www.bankingnews. gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης