Football Talk

Άρης- Χάιντουκ Σπλιτ 1-3: Φοβήθηκε τη σκιά του και το «πλήρωσε»

Άρης- Χάιντουκ Σπλιτ 1-3: Φοβήθηκε τη σκιά του και το «πλήρωσε»
Ο Άρης γνώρισε την «φιλική» ήττα από την Χάιντουκ στον δεύτερο αγώνα προετοιμασίας εξαιτίας της δυστακτικότητας και των αμυντικών αδυναμιών.

Ο Άρης στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του και πρώτο επί σλοβένικου εδάφους, αντιμετώπισε τη Χάιντουκ Σπλιτ, η οποία έχει αρκετούς γνώριμους στο ελληνικό κοινό και γνώρισε την ήττα με 3-1 παρόλο που ξεκίνησε καλύτερα και στα δύο ημίχρονα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πατούσε καλύτερα στο χορτάρι το πρώτο 5ο της αναμέτρησης, κινούμενη απειλητικά στην άμυνα του αντιπάλου. Σε ανύποπτο χρόνο, ωστόσο, ο Μάρκο Λιβάγια θα εκμεταλλευτεί την λάθος απομάκρυνση του Σιαμπάνη και με όμορφο ψηλοκρεμαστό έκανε το 1-0 για τη Χάιντουκ (7ο λεπτό).

΄

Οι Κροάτες συνέχισαν να πιέζουν και να βρίσκονται συχνά σε καταστάσεις επίθεσης. Ο Σαχίτι στο 11’ επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε…άδοξα σε άουτ, ενώ στο 14’ ακόμη ένα πλασέ του «εξουδετερώθηκε» κοντράροντας σε σώματα παικτών του Άρη.

Στο 16’ από εκτέλεση κόρνερ, ο Σίμιτς θα σηκωθεί ψηλότερα από όλους, ωστόσο η προσπάθειά του θα καταλήξει στο δοκάρι, στερώντας από την ομάδα ένα δεύτερο γκολ.

Τα επόμενα λεπτά ο Άρης προσπάθησε να ορθοποδήσει…Στο 21ο λεπτό ο Δεληζήσης θα κάνει την κοντινή προβολή μετά από γύρισμα του Μαντσίνι, με τον τερματοφύλακα της Χάιντουκ να μπλοκάρει.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χατζηπιρπιρίδης ισοφαρίζει σε 1-1 για τους «κιτρινόμαυρους», όταν μετά από πάσα του Μπερτόγλιο έκανε κίνηση και πλάσαρε, κερδίζοντας τον Πόσαβετς.

Στο 29’ο Μάρκο Λιβάγια θα διπλασιάσει τα τέρματά του στον αγώνα, αλλά το γκολ τελικά ακυρώθηκε με τον βοηθό να τον επιδεικνύει σε θέση οφσάιντ. Τα υπόλοιπα λεπτά μεχρι και την ανάπαυλα «αρκέστηκαν» στην κυκλοφορία της μπάλας χωρίς το σκορ να αλλάξει και τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να πιέζει ψηλά και να βγαίνει στην αντεπίθεση. Η τελική προσπάθεια ανήκε στον Μαντσίνι (50’) με το σουτ του να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια του Πόσαβετς, με την επέλαση του παίκτη μία φάση μετά να κόβεται από την άμυνα της Χάιντουκ(51’)

Το επόμενο 10λεπτο είχε θετική εικόνα για τον ελληνικό σύλλογο που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 60’ το πλασέ του Γκάμα μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μπρούνο θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Μέσα σε δύο λεπτά (62’) ο πολύ κινητικός Μαντσίνι βρήκε τον χώρο για σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.

Για μία ακόμη φορά κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Βραζιλιάνος Ζάιρο απέφυγε τον Σάσα, σούταρε από μακρινή απόσταση με τον Σιαμπάνη να μην αντιδρά σωστά και να γράφεται το 2-1 για τους Κροάτες.

Το 3ο γκολ της Χάιντουκ προήλθε στο 78ο λεπτό από τον Λιούμπιτσιτς που με κοντινό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη, αφού πρώτα πέρασε από την πίεση του Μπεναλουάν.

 Η τελευταία πράξη του δεύτερου μέρους δεν είχε αποτέλεσμα για τον Άρη που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα για να μειώσει τη διαφορά και έτσι το παιχνίδι έληξε στο 3-1.

 

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ασλανίδης (46’ Σάσα), Δεληζήσης, Ματίγια (71’ Κριμιτζάς), Γκαρσία (46’ Μπεναλουάν), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (71’ Τσαγκαλίδης) , Μπρούνο (62’ Μάνος), Μαντσίνι (71’ Χαϊροβιτς)

Χάιντουκ Σπλιτ (Γενς Γκούσταφσον): Πόσαβετς, Ντέζοβα, Σίμιτς, Εζέζ, Τσόλινα, Ατανάσοφ, Βούκοβιτς, Σαχίτι, Λιβάγια, Μπίουκ, Μλάκαρ.

Η 11άδα μετά το 59’ με τις μαζικές αλλαγές: Σέντιτς, Ντιμιτρόφ, Μπρκλιάτσα, Τσάλουσιτς, Ζάιρο, Σκάριτσιτς, Τσούιτς, Ντόλτσεκ, Τσούμπελιτς, Λιούμπισιτς, Διαμαντάκος

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης