Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στη Wall Street - Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Θετικό κλίμα στη Wall Street - Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Συνεχίζει σε επίπεδα - ρεκόρ η Wall Street

Σχετικά Άρθρα
Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν σήμερα 29/6 τις συναλλαγές ο S&P 500 και ο Nasdaq μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου της Fed ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί στο μέτωπο της απασχόλησης πριν η κεντρική τράπεζα ξεκινήσει να περιορίζει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο + 0,03% και έκλεισε στις 34.292,29 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,03% στις 4.291,80 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +0,19% στις 14.528,33 μονάδες

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών σε 20 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το περισσότερο σε πάνω από 15 χρόνια, συνεχίζοντας το ράλι των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης S&P/Case Shiller για τις 20 μητροπολιτικές περιοχές κέρδισε 14,9% για τους 12 μήνες μέχρι τον Απρίλιο.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος από τον Δεκέμβριο του 2005.
Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο 14,5%.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6% από τον Μάρτιο, έναντι της εκτίμησης για αύξηση 1,7%.
Ειδικότερα, ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στο 127,3 τον Ιούνιο από 120 τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Conference Board.
Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της WSJ τοποθετούσαν τον δείκτη στις 118,7 μονάδες.
Ο δείκτης έχει συμπληρώσει έξι μήνες ανόδου.
Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσε και η συνέντευξη του προέδρου της Richmond Fed, Thomas Barkin μετά τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Federal Reserve θα πρέπει να προσέχει τον πληθωρισμό και να παρακολουθεί στενά τις τιμές.
Ο Thomas Barkin δήλωσε ότι αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμό, η αμερικανική αγορά εργασίας δεν είναι ακόμα κοντά στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θέλει να δει περαιτέρω πρόοδο πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων.
«Νομίζω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στο μέτωπο της απασχόλησης», δήλωσε σε συνέντευξη στο MNI Market News.
Θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος πριν αρχίσει ο περιορισμός των αγορών ομολόγων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Richmond Fed, παρά την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από τον επίσημο στόχο του 2%.
Η Fed έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις αγορές με ρυθμό τα 120 δισ. δολάρια το μήνα μέχρι να διαπιστώσει «σημαντική περαιτέρω πρόοδο» στον στόχο για μέγιστη απασχόληση και πληθωρισμό κοντά στο 2%.
«Νομίζω πλέον μπορεί κανείς να πει ότι έχουμε σημειώσει σημαντική περαιτέρω πρόοδο στον πληθωρισμό».
Αλλά στην απασχόληση «υπάρχει πρόοδος, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι σημαντική περαιτέρω πρόοδος», ανέφερε.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η United Airlines Holdings Inc. ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 270 νέα αεροσκάφη Boeing και Airbus για τον στόλο της, στη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της.
Η United Airlines αναμένει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά εγχώρια πτώση κατά περίπου 30%, θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων ανά θέση και τη δημιουργία 25.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2026.
Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το τριμηνιαίο της μέρισμα στα 70 cents ανά μετοχή από 35 cents ανά μετοχή και θα αυξήσει τις επαναγορές ιδίων μετοχών.
Η JP Morgan Chase ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποκτήσει την Openinvest, μια fintech startup εταιρεία, υποστηριζόμενη από τους Andreessen Horowitz και Y Combinator.
Τα προϊόντα της εταιρείας επιτρέπουν στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους να δημιουργούν, διαχειρίζονται και να αναφέρουν για τα χαρτοφυλάκια τους ESG.

Αποτελεσματική η μίξη των AstraZeneca – Pfizer – Λειτουργούν τα κινεζικά εμβόλια κατά της παράλλαξης Δέλτα;

Με την παράλλαξη Δέλτα να επελαύνει στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και να τείνει να γίνει κυρίαρχη σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία, η επιστημονική κοινότητα αναζητά τρόπους για την καλύτερη προστασία του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο και ερώτημα είναι αν είναι αποτελεσματική η μίξη διαφορετικών εμβολίων.
Η βρετανική μελέτη Com – Cov, η πρώτη παγκοσμίως που ερευνά την αποτελεσματικότητα των συνδυασμών διαφορετικών εμβολίων, αποφαίνεται πως η ανάμιξη δόσεων από διαφορετικά εμβόλια Covid-19 παρέχει καλή προστασία έναντι του κορωνοϊού.
Οι ερευνητές εξέτασαν την χορήγηση συνδυασμών των εμβολίων Pfizer – AstraZeneca και κατέληξαν ότι όλοι οι συνδυασμοί «δούλεψαν» καλά.
Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα ερωτηματικό είναι αν τα κινεζικά εμβόλια, τα οποία χορηγούνται σε όλο τον κόσμο από την Ινδονησία μέχρι τη Βραζιλία, είναι αποτελεσματικά κατά της παράλλαξης Δέλτα, καθώς οι κινεζικές αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία από κλινικές έρευνες.
Ειδικοί υπογραμμίζουν πως τα κινεζικά εμβόλια παρέχουν κάποιο είδος προστασίας έναντι της σοβαρής νόσησης ενώ εκπρόσωπος της Sinovac ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν τριπλάσια μείωση στην εξουδετερωτική δράση κατά της παράλλαξης, κάτι που θα μπορούσε να αναστραφεί με την χορήγηση μιας τρίτης δόσης.

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τα μάκρο

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντλώντας ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,3% στις 456,37 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε σε υψηλό 21 ετών τον Ιούνιο καθώς η πρόοδος στους εμβολιασμούς επιτρέπει την άρση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.
Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9% στις 15.690,59 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβράδυνε τον Ιούνιο, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές.
Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 6.567,43 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,2% στις 7.087,55 μονάδες.
Ως προς τις επιμέρους μετοχές, η γαλλική εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Rexel σημείωσε άνοδο 5,9%, αφού αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2021.
Ο αγγλογερμανικός ταξιδιωτικός οργανισμός Tui υποχώρησε κατά 4,2% μετά την ανακοίνωση μετατρέψιμου ομολόγου, σύμφωνα με το Reuters.

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 21 ετών το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

Σε υψηλό 21 ετών ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών της Ευρωζώνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ένα συνολικό μέτρο εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αυξήθηκε σε 117,9 τον Ιούνιο από 114,5 τον Μάιο.
Η ένδειξη είναι σημαντικά υψηλότερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Ο δείκτης ξεπέρασε των εκτίμηση των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από τη Wall Street Journal, ο οποίος ανέμενε ότι ο δείκτης θα ανέλθει στο 116,5.
Παρόλο που η αύξηση οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών, η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και στους καταναλωτές.
Το οικονομική κλίμα βελτιώθηκε σε πέντε από τις έξι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης και μόνο η Ισπανία σημείωσε ελαφρά πτώση, ανέφερε η έκθεση της Κομισιόν.
Ο δείκτης προσδοκιών για την απασχόληση αυξήθηκε επίσης και παρέμεινε πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Η αύξηση οφείλεται στα αισιόδοξα σχέδια απασχόλησης στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, τα οποία επισκιάζουν τη μικρή πτώση στις κατασκευές, σύμφωνα με την έκθεση.

Γερμανία: Μικρή υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιούνιο, στο 2,1%

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε υψηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.
Συμφωνά με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι εναρμονισμένες με την ΕΕ τιμές καταναλωτή, σημείωσαν άνοδο 2,1% τον Ιούνιο από το 2,4% του Μαΐου.
Τα στοιχεία του Ιουνίου ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

Ανησυχεί η Ασία για την παράλλαξη Δέλτα

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ασία, με τις αγορές να υποχωρούν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,6% στις 3.975 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,8%, στις 28.812 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,9% στις 29.000 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση -0,9% στις 3.573 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε πτώση 0,2% στις 52.635 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης