Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιρλανδία πουλάει το 13,9% της συμμετοχής της στην Bank of Ireland

Η Ιρλανδία πουλάει το 13,9% της συμμετοχής της στην Bank of Ireland
Ιρλανδία: Πουλάει το 13,9% της συμμετοχής της στην Bank of Ireland
Σχετικά Άρθρα

Η ιρλανδική κυβέρνηση θα ξεκινήσει να πουλάει μέρος της συμμετοχής της 13,9% στην Bank of Ireland τους επόμενους έξι μήνες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Paschal Donohoe, για πρώτη φρά από το 2017.
Η κυβέρνηση της Ιρλανίας διοχέτευσε 64 δισ. ευρώ ή περίπου το 40% της οικονομικής της παραγωγής στις τράπεζες, πριν από μια δεκαετία.
Η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων είχε δημιουργήσει την ανάγκη κρατικής στήριξης για τις τράπεζες της ευρωζώνης.
Η Bank of Ireland ήταν η μόνη τράπεζα που απέφυγε την πλειοψηφική κρατική συμμετοχή και ο Donohoe δήλωσε πως η ανακοίνωση σηματοδότησε την αρχή μιας σταδιακής εξόδου από την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.
Η Citigroup ανέλαβε να διαχειριστεί την πώληση με εντολή να πουληθεί μέχρι και το 15% (όχι περισσότερο) του αναμενόμενου συνολικού όγκου διαπραγμάτευσης της τράπεζας στη διάρκεια του σχεδίου, όπως τόνισε το υπουργείο Οικονομικών.
Η συμμετοχή του δημοσίου ανέρχεται κοντά στα 700 εκατ. Ευρώ και δεν θα πωληθεί χαμηλότερα από ένα συγκεκριμένο τίμημα ανά μετοχή.
Το σχέδιο διαπραγμάτευσης θα τεθεί σε ισχύ στις επόμενες ημέρες και θα διαρκέσει μέχρι και έξι μήνες, αλλά μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση πούλησε με την ίδια διαδικασία το εναπομείναν 24,9% στην Lloyds, από το 2014 μέχρι το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης