Face to Face

Ο Αντώνης Σιατούνης στο BN Sports: «Έμαθα πολλά στον Παναθηναϊκό – Θέλω να μείνω στην Ιταλία όσο περισσότερο μπορώ»

Ο Αντώνης Σιατούνης στο BN Sports: «Έμαθα πολλά στον Παναθηναϊκό – Θέλω να μείνω στην Ιταλία όσο περισσότερο μπορώ»

Ένα ακόμα νέο παιδί που ακολουθεί το όνειρο του στο εξωτερικό, το «σχολείο» του Παναθηναϊκού και το όνειρο του Αντώνη Σιατούνη για το μέλλον. Όσα είπε στο "BN Sports"…

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να αφήνει την χώρα του, την οικογένεια και τους φίλους του και να κυνηγήσει με κάθε τρόπο το όνειρο του; Και όμως, η κορυφή αυτού του «βουνού» έχει την ομορφότερη θέα και η απόδειξη βρίσκεται πίσω από τα λόγια ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή.

Ο Αντώνης Σιατούνης καθηλώνει με την Πριμαβέρα της Σαμπντόρια, έχει κάνει όλη την Ιταλία να μιλάει για το ταλέντο του και το μέλλον του ανήκει. Ο ίδιος, εξιστορεί στο «BN Sports» την πορεία του μέχρι το ιταλικό πρωτάθλημα, όσα έμαθε στον Παναθηναϊκό και ο τρόπος ζωής του στη γειτονική χώρα.

siatou.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σε ποια ηλικία κλώτσησες για πρώτη φορά μπάλα και ποιος ήταν εκείνος που σε ώθησε σε αυτό;

«Δεν θυμάμαι πολλά εγώ. Ίσως ο πατέρας μου να θυμάται καλύτερα καθώς αυτός είναι ο άνθρωπος που με έσπρωξε στο ποδόσφαιρο, που κατάλαβε από την αρχή το ταλέντο μου και με έκανε να αγαπήσω το ποδόσφαιρο! Εγώ θυμάμαι στις ακαδημίες του Δομάζου που έπαιξα σε ηλικία 4 ετών»

  • Έπαιξες στις ακαδημίες του Δομάζου και στους Αγίους Αναργύρους πριν σε προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός. Πως ένιωσες που μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας σε ήθελε και πως έγινε η επαφή;

«Ναι ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Δομάζου και μετά Ελπίδα Αγίων Αναργύρων. Σε ηλικία 9 ετών, τετάρτη δημοτικού περνάω από δοκιμαστικά στη Παιανία για τον Παναθηναϊκό, κράτησαν 1,5 μήνα από ό,τι θυμάμαι, ύστερα οι άνθρωποι αποφάσισαν να με κρατήσουν δεν καταλάβαινα πολλά τότε για ομάδες κλπ, ήμουν αρκετά χαρούμενος που έπαιζα ποδόσφαιρο, και μεγάλη χαρά που από τότε και έπειτα θα συνέχιζα στον Παναθηναϊκό»

  • Όταν ξεκίνησες στο «τριφύλλι», σκέφτηκες πως μπορείς στο μέλλον να γίνει επαγγελματίας;

«Όταν ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό, με ένοιαζε να παίζω ποδόσφαιρο, ύστερα όταν τα πράγματα έγιναν λιγάκι πιο σοβαρά δηλαδή στη κ15 που έχει πρωτάθλημα, βαθμολογία κλπ. τότε ξεκίνησα να ονειρεύομαι ότι μπορώ να γίνω ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου!»

  • Θεωρείς πως όσα ξέρεις σήμερα, τα αποκόμισες από τις θυγατρικές του Παναθηναϊκού;

«Πολλά από αυτά που ξέρω σήμερα σίγουρα ανήκουν στην διαδρομή μου στον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα περισσότερα ανήκουν στην πορεία μου στην Σαμπντόρια και στο ιταλικό ποδόσφαιρο»

  • Κατά την διάρκεια που έπαιζες με τους Πράσινους, είχες άλλες προτάσεις; Είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό; Επίσης πως ένιωσες όταν είδες το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια;

«Προτάσεις είχα προς το τέλος της Κ16 αρχές Κ17 εκεί ήταν η περίοδος που αγωνίστηκα με την Εθνική Κ16, με είδαν αρκετοί σκάουτερ, και τα καλά παιχνίδια με την Εθνική και τον Παναθηναϊκό οδήγησαν στην Σαμπντόρια, εκείνη ήταν και η περίοδος που γνώρισα και τον ατζέντη μου κ. Αποστολόπουλο ο οποίος με ακολουθεί μέχρι σήμερα. Όταν άκουσα για την Σαμπντόρια, «μπερδεύτηκα» με χαρά και άγχος. Είπα μέσα μου ότι αρχίζει το όνειρο σου να γίνεται πραγματικότητα και να ανταμείβεσαι. Από την άλλη όμως σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να αφήσω την Ελλάδα και την καθημερινότητα μου»

  • Ήταν δύσκολη η απόφαση να αφήσεις την Ελλάδα για την Ιταλία;

«Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση αυτή ίσως η πιο δύσκολη μου απόφαση μέχρι στιγμής. Είμαι πολύ κοντά με την οικογένεια μου, πέρναγα πολλές ώρες με όλη την οικογένεια μου, με τους φίλους μου, στην όμορφη περιοχή μου, γενικά στην Ελλάδα περνάς ωραία, ξέρουμε να ζούμε, αλλά στην συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου με κέρδισε η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και δεν έχω μετανιώσει στιγμή μετά από τρία χρόνια για εκείνη την απόφαση»

  • Πως ήταν η προσαρμογή εκεί, καθώς ήσουν μόλις 16 ετών όταν πήγες

«Η προσαρμογή ήταν δύσκολη όπως και για κάθε παιδί που φεύγει στα 16 χρόνων και πάει σε άλλη χώρα με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα, τρόπο ζωής, αλλά αν αγαπάς αυτό που κάνεις προσαρμόζεσαι σε κάθε δυσκολία»

  • Έπειτα από τρία χρόνια, σου έχει μείνει σαν απωθημένο, η προοπτική να έπαιζες στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού;

«Όχι, δεν μου έχει μείνει απωθημένο»

b655a1ce-de54-45b6-9ea5-0713b4bb4048-768x512.png

  • Έχει ως στόχο να παραμείνεις στην Ιταλία ή θα ήθελες να δοκιμάσεις την τύχη σου στην Ελλάδα;

«Δεν έχω σκοπό να γυρίσω στην Ελλάδα, για να παίξω ποδόσφαιρο, είμαι χαρούμενος στην Ιταλία μου αρέσει το ποδόσφαιρο εδώ. Μου ταιριάζει και θέλω να μείνω για πολύ ακόμα εδώ όσο περισσότερο μπορώ»

  • Στη Πριμαβέρα της Σαμπντόρια αποτελείς ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της. Όχι τυχαία βέβαια, βάση των επιδόσεων του. Αυτό σε εσένα πως μεταφράζεται; Σε αγχώνει ή σου δίνει ώθηση;

«Δούλεψα και δουλεύω πολύ γι’ αυτό, τρία χρόνια με τον ίδιο προπονητή, ένα μεγάλο πρότζεκτ κορυφώθηκε αυτή την σεζόν. Μου δίνει τεράστια ώθηση να συνεχίσω να δουλεύω και να μην σταματήσω στιγμή για να φτάσω στο κορυφαίο επίπεδο»

  • Όσο για την Εθνική Ελλάδος, έχεις φορέσει το περιβραχιόνιο στις μικρές εθνικές. Πως ήταν αυτό το συναίσθημα και πως θα σου ακουγόταν να έπαιζες στην ανδρών.

«Ναι είχα φορέσει το περιβραχιόνιο στην Κ16 της Εθνικής, μόνο χαρά τίποτε άλλο δεν το περίμενα στην πρώτη μου κλήση στην Εθνική, στο πρώτο παιχνίδι εκείνης της Εθνικής να είμαι αρχηγός… μόνο χαρά. Είμαι πάντα έτοιμος να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε τμήμα της Εθνικής, σαφώς και η Ανδρών είναι ένα όνειρο για όλους, πάντα θέλω να εκπροσωπώ την Ελλάδα και το κάνω καθημερινά!»

t74785.jpg

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης