Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα η Quest, διαγράφονται ίδιες μετοχές της Τιτάν που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου
Σχετικά Άρθρα

Με τις αγορές του εξωτερικού να ανακτούν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών και κάποιοι δείκτες να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, το ΧΑ θα μπορούσε σήμερα να ξεπεράσει τις 910 μονάδες και να κινηθεί εκ νέου προς τις 920 μονάδες.
Οι αναλυτές περιμένουν μία μικτή συνεδρίαση με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων αλλά και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Η υποχώρηση του τζίρου στις τελευταίες συνεδριάσεις, παραπέμπει σε συσσώρευση, με την αγορά να θέλει ένα καλύτερο μείγμα ειδήσεων, που έφερνε νέες τοποθετήσεις και θα οδηγούσε στο σπάσιμο αντιστάσεων.
Από την άλλη λόγω και της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank, η ρευστότητα αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Σήμερα, οι μετοχές της Quest Συμμετοχών διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, μικτό, ενώ ακυρώνονται 4,122 εκατ. ίδιες μετοχές της Τιτάν.

Eurobank Equities
Για σήμερα, η αγορά αναμένεται να σταθεροποιηθεί, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εξελίξεις αναφορικά με τον πληθωρισμό και τις προοπτικές των ΗΠΑ.

Euroxx
Περιμένουμε μία ακόμη μικτή συνεδρίαση με υψηλή μεταβλητότητα, επιλεκτικές τοποθετήσεις και περιορισμένες συναλλαγές.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει οριακά ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 902 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 902 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Beta
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, ενώ κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να κρατήσουν τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Depolas
Το βασικό σενάριο για το επόμενο διάστημα παραμένει η πλαγιοανοδική κίνηση με απότομες διορθώσεις τιμών.
Παράλληλα, υπ συνεχή αξιολόγηση τίθεται η πορεία της εγχώριας οικονομίας, αλλά και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, δεδομένου ότι απαιτείται ακόμα δρόμος να καλυφθεί ώστε να μπορούμε να μιλάμε για επαναφορά στην κανονικότητα.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχική μέτρηση Ιουνίου των δεικτών της Markit PMI για μεταποίηση και υπηρεσίες σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης