Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεφροί 40 κιλών ο καθένας: Βρετανός με σπάνια πάθηση υποβάλλεται σε δύσκολη επέμβαση

Νεφροί 40 κιλών ο καθένας: Βρετανός με σπάνια πάθηση υποβάλλεται  σε δύσκολη επέμβαση
«Είναι μια φρικτή, απαίσια, απαίσια νόσος» είπε ο ίδιος

Σε μια σοβαρή επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί τον επόμενο μήνα ένας άνδρας από το Ουίντσορ της νότιας Αγγλίας, ο οποίος πρέπει να αφαιρέσει τους δύο υπερμεγέθεις νεφρούς του.
Ο Higgs πάσχει από πολυκυστική νεφρική νόσο, με τους νεφρούς του να έχουν διογκωθεί τόσο πολύ που πλέον υπολογίζεται πως ζυγίζουν περίπου 40 κιλά ο καθένας.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος στο CNNi, έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει υποστεί εγκεφαλικά και παρουσίασε ανευρύσματα.
Σύμφωνα με όσα γράφει ο ίδιος στην σελίδα GoFundMe υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό πριν από 15 χρόνια λόγω της ασθένειάς του.
Ακολούθησαν άλλα έξι μικρότερα εγκεφαλικά.
«Είναι μια φρικτή, απαίσια, απαίσια νόσος» είπε ο ίδιος, αναφέροντας παράλληλα πως οι νεφροί του είναι πλέον τόσο μεγάλοι που δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά.
«Πιέζουν τους πνεύμονές μου» είπε χαρακτηριστικά ο 54χρονος.

Η νόσος αυτή προκαλεί την εμφάνιση κυστών πάνω στους νεφρούς ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μειώνεται η λειτουργία των οργάνων.
Στην περίπτωση του Higgs, οι νεφροί δουλεύουν κανονικά αλλά έχουν διογκωθεί δραματικά.
Οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι για το ακριβές μέγεθός τους, ωστόσο εκτιμούν ότι ο κάθε νεφρός ζυγίζει πλέον 30 με 40 κιλά.
Μάλιστα, ο Higgs είπε στο CNNi ότι ένας χειρουργός τού είπε πως οι νεφροί του είναι μεγαλύτεροι από του ανθρώπου που κατέχει το σχετικό Ρεκόρ Γκίνες.
Το ρεκόρ Γκίνες κατέχει αυτή τη στιγμή ένας άνδρας από το Ντουμπάι, οι νεφροί του οποίου ζύγιζαν 4,25 κιλά όταν αφαιρέθηκαν.
«Σου κλέβει αργά και σταθερά τη ζωή» είπε ο Χιγκς, αναφερόμενος στη νόσο που πλέον καθορίζει τη ζωή του.
Πριν αρρωστήσει, ο 54χρονος συμμετείχε σε αγώνες ποδηλασίας και τρίαθλα αλλά τώρα πια δεν μπορεί.
Στις 12 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο, όμως, ένα δύσκολο και περίπλοκο χειρουργείο για να αφαιρεθούν και οι δύο νεφροί του.
«Είναι μεγάλη επέμβαση» είπε στο CNNi, και συνέχισε: «Ενέχει κινδύνους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης