World Sports

Carl Nassib: Έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NFL που δήλωσε δημόσια ότι είναι gay

Carl Nassib: Έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NFL που δήλωσε δημόσια ότι είναι gay
Ιστορική μέρα για το NFL με τον Nassib να πηγαίνει κόντρα στα στερεότυπα μιας συντηρητικής λίγκας.

O Carl Nassib ανακοίνωσε μέσω Instagram πως είναι ομοφυλόφιλος, υποστηρίζοντας πως ήταν μια δήλωση που ήθελε να κάνει εδώ και 15 χρόνια. Έτσι ο 28χρονος αμυντικός των Las Vegas Raiders έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που μιλά ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

«Ήθελα απλά να πω πως είμαι gay. Χρόνια έψαχνα αυτή τη στιγμή και πλέον νιώθω άνετα να το βγάλω από μέσα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη ζωή μου, έχω μια αγαπημένη οικογένεια, τους ιδανικούς φίλους και το καλύτερο επάγγελμα που θα μπορούσα να ζητήσω», δήλωσε ο Nassib.

Προσθέτοντας πως: «Σε γενικές γραμμές είμαι ένα πολύ κλειστό άτομο και δεν επιδιώκω την προσοχή. Αλλά πιστεύω πως μέσω της προβολής θα έρθει κάποια στιγμή η μέρα που δεν θα χρειάζονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Μέχρι τότε, θα κάνω ότι μπορώ για να καλλιεργήσω μια κουλτούρα που θα μπορεί να δέχεται και να συμπονά τους ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις».

Ο παίκτης με την πενταετή παρουσία στο κορυφαίο πρωτάθλημα αμερικάνικου ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 100.000 δολάρια στον «The Trevor Project», έναν οργανισμό που βοηθά μέλη της LGBTQ κοινότητας κάτω των 25 που έχουν αυτοκτονικές τάσεις. Ενώ, με γραπτή του τοποθέτηση ευχαρίστησε το NFL, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του για την υποστήριξη τους, τονίζοντας πως χωρίς αυτούς δεν θα έβρισκε το κουράγιο να μιλήσει δημόσια.

Ο Ryan Russell, που παραμένει χωρίς ομάδα από το 2019 όταν ανακοίνωσε πως είναι αμφιφυλόφιλος, συνεχάρη τον Nassib για την κίνηση του. Ο προπονητής του Penn State, James Franklin, δήλωσε πως αυτός και η γυναίκα του εμπνευστήκαν από τη δήλωση του παίκτη των Raiders, δωρίζοντας με τη σειρά τους στο «The Trevor Project» 10.000 δολάρια.

Στο παρελθόν αρκετοί παίκτες του NFL μίλησαν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις όταν είχαν βάλει ήδη τέλος στην καριέρα τους. Ο πρώτος ήταν το 1975 ο David Kopay που αγωνίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ’70. Η περίπτωση του Nassib είναι ιστορική, καθώς είναι αυτός που έκανε την αρχή και πολλοί εν ενεργεία παίκτες είναι πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης