πάμε euro

Η FA απέλυσε τους security γιατί οπαδοί έφτασαν στο ξενοδοχείο της Αγγλίας!

Η FA απέλυσε τους security γιατί οπαδοί έφτασαν στο ξενοδοχείο της Αγγλίας!
Η Αγγλία απέλυσε ένα μέρος του προσωπικού ασφαλείας της, αφού περίπου 50 οπαδοί έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από το λεωφορείο της αποστολής, πριν την πρεμιέρα της ομάδας στο φετινό EURO, απέναντι στην Κροατία.
Παρελθόν αποτελεί ένα μέρος της ομάδας ασφαλείας της Αγγλίας, αφού ένας σημαντικός αριθμός παικτών και αξιωματούχων δήλωσε πως δεν νιώθει, πλέον, ασφαλής στο ξενοδοχείο που καταλύει η ομάδα.

Η εταιρία G4S είχε αναλάβει την ασφάλεια της εισόδου του ξενοδοχείου που εδρεύει στο δυτικό Λονδίνο, όπου η Αγγλία επέλεξε να μείνει πριν τα ματς με την Κροατία και τη Σκωτία. Όταν τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο, το απόγευμα πριν το εναρκτήριο παιχνίδι τους στο φετινό EURO στις 13 Ιουνίου, πάνω από 50 οπαδοί κινήθηκαν προς το λεωφορείο της ομάδας.

Χωρίς να υπάρχουν κιγκλιδώματα ασφαλείας, κατάφεραν να φτάσουν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τους παίκτες τη στιγμή που αυτοί κατέβαιναν από το λεωφορείο, προτού απομακρυνθούν από τους φύλακες της Αγγλικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα αγγλικά μέσα, οι άνθρωποι της FA διεμήνυσαν στην UEFA πως δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην ομάδα ασφαλείας που έχει προσληφθεί από τους διοργανωτές του τουρνουά και έχουν φέρει το δικό τους προσωπικό της εταιρίας Hans Global, που ήταν υπεύθυνη για τη διασφάλιση της τάξης στο StGeorge’s Park για περίπου μία δεκαετία.
england_bus.jpg

Αφού έγιναν γνωστά όσα διαδραματίστηκαν στο ξενοδοχείο της ομάδας και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, προστέθηκαν κιγκλιδώματα γύρω από την είσοδο του ξενοδοχείου, ώστε να μην είναι εφικτό να πλησιάσουν οι οπαδοί την ώρα που φτάνει το λεωφορείο της αποστολής.

Η G4S από τη δική της πλευρά, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν επηρεάζει τη γενικότερη επαγγελματική της σχέσημε την . Επίσης, τόνισε πως η ασφάλεια της ομάδας αποτελεί αρμοδιότητα της αστυνομίας και πως η εταιρία οφείλει να ελέγχει αν όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται του ξενοδοχείου έχουν την κατάλληλη διαπίστευση, αλλά δεν αποτελεί δικιά της ευθύνη η απομάκρυνση του πλήθους ή η τοποθέτηση εμποδίων.

Κλείνοντας, τα αγγλικά μέσα προσέγγισαν την UEFA για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού, αλλά προτίμησε να μη σχολιάσει το γεγονός.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης