πάμε euro

EURO 2020: Η Δανία ανέτρεψε προγνωστικά και ιστορία!

EURO 2020: Η Δανία ανέτρεψε προγνωστικά και ιστορία!

Στην επόμενη φάση του EURO προκρίθηκαν οι Δανοί, μετά την εμφατική νίκη με 4-1 επί των Ρώσων και σε συνδυασμό με την επικράτηση των Βέλγων επί των Φινλανδών, έγραψαν ιστορία!

H Δανία, σε μία εξαιρετική αναμέτρηση απέναντι στη Ρωσία, νίκησε με 4-1 και με μία μικρή… βοήθεια από το Βέλγιο που κέρδισε τη Φινλανδία (2-0) στο έτερο παιχνίδι του 2ου ομίλου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του EURO 2020, ως δεύτερη του ομίλου.

Πρόκειται για μία ιστορική πρόκριση, αν αναλογιστούμε τις δύο ήττες που προηγήθηκαν σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με αντιπάλους την Φινλανδία (στη σοκαριστική ελέω Έρικσεν πρεμιέρα) και το Βέλγιο.

Στόχος της, πριν από τη μάχη με τους Ρώσους, ήταν βασικά η 3η θέση, ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για τους "16". Ωστόσο, κατάφερε να πετύχει ακόμα και το βήμα παραπάνω. Πέτυχε τα γκολ που επιθυμούσε για να υπερισχύσει στην ισοβαθμία με τη Φινλανδία. Σκόρερ οι Ντάμσγκααρντ, Πόουλσεν, Κρίστενσεν και Μέλε. Την ίδια ώρα το Βέλγιο έκανε το χρέος του απέναντι στην ομάδα του Κανέρβα.

Το επίτευγμα, να ξεκινήσει με δύο ήττες και να προκριθεί εν τέλει, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε Euro. Δεδομένου πως η συνθήκη «καλύτερου τρίτου» υπήρξε στην προηγούμενη έκδοση της διοργάνωσης, το γεγονός της πρόκρισης μετά από δύο ήττες δεν παρατηρήθηκε ούτε το 2016!

Συγκεκριμένα, είδαμε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία να περνάει από τους ομίλους με 3 βαθμούς έχοντας 3 ισοπαλίες (!). Η δε Σλοβακία τα κατάφερε με συγκομιδή 4 βαθμών - από 1 ήττα, 1 νίκη (στα δύο πρώτα) και 1 ισοπαλία.

Όσον αφορά στη Βόρεια Ιρλανδία, συγκέντρωσε 3 βαθμούς (Ήττα, Νίκη, Ήττα) και η Ιρλανδία 4 βαθμούς, ξεκινώντας το τουρνουά με 1 ισοπαλία και 1 ήττα, πριν πετύχει την πολυπόθητη νίκη στο φινάλε του ομίλου απέναντι στην Ιταλία.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η αρχή του EURO για τη Δανία ήταν καταστροφική, όταν είδε τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει και μαζί του όλη η υπόλοιπη ομάδα! Η ψυχική και σωματική δύναμη που βρήκαν για να συνεχίσουν ένα τουρνουά… χαμένο, τους τοποθέτησε σε μία «παραμυθένια» κορυφή ή αλλιώς στη 2η θέση της πρόκρισης, ώστε να αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Ουαλία.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης