πάμε euro

EURO 2020, 2ος όμιλος: Φινλανδία – Βέλγιο και Ρωσία – Δανία (σε εξέλιξη)

EURO 2020, 2ος όμιλος: Φινλανδία – Βέλγιο και Ρωσία – Δανία (σε εξέλιξη)

Φινάλε με έντονο ενδιαφέρον στον 2ο όμιλο, καθώς 3 ομάδες παραμένουν στο «κυνήγι» της πρόκριση στην φάση των «16».

Το Βέλγιο έχει ήδη «κλειδώσει» την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τις Φινλανδία, Ρωσία και Δανία να βρίσκονται ακόμα στο «παιχνίδι». Η Ρωσία είναι αυτή που έχει το προβάδισμα αυτή την στιγμή, καθώς βρίσκεται στην 2η θέση με 3 βαθμούς, όσος και η Φινλανδία, όμως οι Ρώσοι επικράτησαν στον μεταξύ τους αγώνα και έχουν το πλεονέκτημα.

Από την άλλη οι Δανοί ελπίζουν σε μία νίκη με διαφορά 3 τερμάτων και θα περιμένουν για ένα «εισιτήριο» μέσω της 3ης θέσης.

Φινλανδία – Βέλγιο 0-2:

1’: Σέντρα στην αναμέτρηση!

23’: Πρώτη απειλή με Ντε Μπρόινε και Βίτσελ! Ο Ντε Μπρόινε πέρασε 3 παίκτες κα μπήκε στην μεγάλη περιοχή, ψάχνοντας με παράλληλη κάποιον συμπαίκτη του. Ο Ο’Σένεσι απομάκρυνε την μπάλα, με αυτή να καταλήγει λίγο αργότερα στα πόδια του Βίτσελ, ο διεθνής μέσος δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο ο Χραντέτσκι μπλόκαρε με ευκολία.


ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
Τέλος στο πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Φινλανδία και Βέλγιο, με τις δύο ομάδες να έχουν «κολλήσει» στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες με Λουκάκου και Ντε Μπρόινε, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Χραντέτσκι.

46’: Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

58': Καλή προσπάθεια των Βέλγων, όμως ήταν έτοιμος ο Χραντέτσκι! Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ και ο Αζάρ κινήθηκε γρήγορα μπροστά από την άμυνα, κάνοντας το σουτ. Η μπάλα κατέληξε πάνω στον Χραντέτσκι, με τον Φινανδό να μπλοκάρει εύκολα.


67': Οφσάιντ το γκολ του Λουκάκου!
Ο Ντε Μπρόινε βρήκε με μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Λουκάκου και εκείνος δεν αστόχησε μόνος απέναντι στον Χραντέτσκι, κάνοντας το 1-0. Τελικά μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Βέλγος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος για λίγα εκατοστά, με το γκολ να ακυρώνεται.


74’: Ο Βερμάελεν έδωσε τελικά την λύση!
Ο Ντε Μπρόινε ανέλαβε άλλη μία εκτέλεση κόρνερ, με τον Βερμάελεν να κάνει την κεφαλιά. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Χραντέτσκι, με τον Φινλανδό να χρεώνεται αυτογκόλ 81': Ο Λουκάκου «κλειδώνει» τη νίκη! Ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε με πλάτη στην εστία, γύρισε με ωραίο τρόπο αι εκτέλεσε με την μία, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Χραντέτσκι για το 2-0.


81': Ο Λουκάκου «κλειδώνει» τη νίκη!
Ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε με πλάτη στην εστία, γύρισε με ωραίο τρόπο αι εκτέλεσε με την μία, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Χραντέτσκι για το 2-0.

Τέλος της αναμέτρησης! Το Βέλγιο «καθάρισε» τον αγώνα στο δεύτερο μέρος και επικράτησε της Φινλανδίας με 2-0, η οποία περιμένει πλέον τα υπόλοιπα παιχνίδια για να μάθει εάν συνεχίσει στην διοργάνωση.



Ρωσία – Δανία 1-4:

1’: Σέντρα στην αναμέτρηση!

17’: Πρώτη καλή φάση με τον Γκολόβιν! Οι Ρώσοι έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο, με τον Γκολόβιν να ξεκινά μία κούρσα προς την αντίπαλη περιοχή. Αφού πέρασε όλη την άμυνα προσπάθησε να σκοράρει, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Σμάιχελ.


38': Γκολ με απίστευτη «βολίδα» του Ντάμσγκααρντ!
Ο Δανός επιθετικός πήρε την μπάλα από τον Χόιμπιεργκ στην κορυφή της μεγάλης περιοχής, βρήκε λίγο χώρο και έκανε το σουτ, με την μπάλα να προσγειώνεται στα δίχτυα του Σαφόνοφ για το 1-0.


ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
Προβάδισμα για την Δανία στο ημίχρονο, με το γκολ του Ντάμσγκααρντ να είναι αυτό που μέχρι στιγμής κάνει την διαφορά. Αυτή την στιγμή οι Δανοί ανεβαίνουν στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας προβάδισμα επί των Ρώσων στην ισοβαθμία.

46’: Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

59’: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ λάθος της ρωσικής άμυνας και γκολ ο Πόουλσεν! Ο Κρουζγιάεφ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Σαφόνοφ, ωστόσο εκεί που έστειλε την μπάλα ήταν μόνο ο Πόουλσεν. Ο Δανός επιθετικός δεν είπε όχι στο «δώρο» των Ρώσων και έκανε το 2-0.


69’: Μειώνει με τον Τζιούμπα η Ρωσία! Ο Βέστεργκραντ ανέτρεψε τον Σομπόλεφ μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Τουρπάν να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε το Τζιούμπα, με τον αρχηγό των Ρώσων να μην αστοχεί και να κάνει το 1-2.


81': Φοβερό σουτ από τον Κρίστενσεν!
Ο Δανός αμυντικός είχε βρεθεί πριν από λίγα δευτερόλεπτα κοντά στο γκολ, έπιασε μία «βολίδα» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ατου Σαφόνοφ για το 3-1.


82': ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΕΛΕ!
Οι ρώσοι εκτέλεσαν φάουλ, με την άμυνα να απομακρύνει την μπάλα και να βγάινουν στην αντεπίθεση. Ο Μάελε βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, περίμενε λίγο και σούταρε, νικώντας τον Σαφόνοφ για το 4-1, δίνοντας διαστάσεις βριάμβου στη νίκη.


Τέλος της αναμέτρησης!
Η Δανία «σκόρπισε» την Ρωσία με το επιβλητικό 4-1 και πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης