World Sports

Ένα εκατομμύριο δολάρια για καθένα από τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έπονται εξασφάλισε η World Athletics

Ένα εκατομμύριο δολάρια για καθένα από τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έπονται εξασφάλισε η World Athletics

H World Athletics θα διαθέσει από 1 εκατομμύριο δολάρια στα δύο Παγκόσμια  Πρωταθλήματα που ακολουθούν, χρήματα τα οποία θα μοιραστούν στους αθλητές.

Η αρχή θα γίνει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Oregon22 του επόμενου έτους. Συνολικά, δύο εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από τα πρόστιμα που κατέβαλε η Ρωσική Ομοσπονδία Αθλητισμού (RusAF) για παραβίαση των κανόνων ντόπινγκ του αθλήματος, θα καταβληθούν στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και της Βουδαπέστης την επόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, μιλώντας από τις δοκιμές των Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ στο Γιουτζίν του Όρεγκον, ανέφερε: «Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για χιλιάδες αθλητές και παρά το γεγονός πως προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις διοργανώσεις σε όλο τον πλανήτη, γνωρίζουμε πως πολλοί αθλητές ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως πέρυσι δημιουργήθηκε ένα ταμείο αθλητών, υποστηριζόμενο από γενναιόδωρες δωρεές, με στόχο να παρέχει οικονομική ανακούφιση στους αθλητές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Εκατόν ενενήντα τρεις αθλητές από 58 χώρες έλαβαν έως και 3.000$ για να καλύψουν βασικά έξοδα διαβίωσης, όπως φαγητό, στέγαση και έξοδα προπόνησης.

Σε μία κίνηση στο ίδιο μήκος κύματος, η World Athletics θα κατανείμει το περίσσευμα των δύο εκατομμυρίων δολαρίων στα επόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ κάθε μία από τις 44 διοργανώσεις που έπονται, θα λάβουν 23.000 δολάρια ως ενίσχυση.

Στο πιο πρόσφατο ανάλογο τουρνουά, στη Ντόχα το 2019, διατέθηκαν 7.530.000 $ στους αθλητές που έλαβαν μία από τις οκτώ πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα.

Ωστόσο, παρότι η πρόθεση ήταν τα νέα κεφάλαια να δοθούν άμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, η Επιτροπή Αθλητών και Ανταγωνισμού αναμένεται να υποβάλει σύσταση προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αθλητισμού, για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν εν τέλει τα χρήματα, ώστε να τηρηθούν όλα τα βήματα που απαιτεί το πρωτόκολλο.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης