World Sports

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: Στην 8η θέση η ελληνική αποστολή

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: Στην 8η θέση η ελληνική αποστολή

Ένα έντονο διήμερο δράσης και προσπάθειας από τους αθλητές και τις αθλήτριες 12 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Η αποστολή μας δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα, στόχος που εξαρχής ήταν κατανοητό πως ήταν δύσκολος και για να επιτευχθεί θα έπρεπε να συντελεστούν όχι μια σειρά από θετικά αποτελέσματα, αλλά να αποφευχθούν τα απρόοπτα.

Η χώρα τερμάτισε όγδοη και συγκέντρωσε 255 βαθμούς, μόλις 23 λιγότερους από την τέταρτη Ελβετία, που κατάφερε τη δεύτερη ημέρα να κάνει καλές εμφανίσεις και να τελειώσει ψηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα μας μπορεί σε αυτή τη διοργάνωση να μην πήρε αυτό που ήθελε, ωστόσο οι μετέχοντες σε αυτή απέσπασαν πολύτιμες εμπειρίες, τις οποίες θα εξαργυρώσουν στο πολλαπλάσιο στο μέλλον. Πολλά από τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην Ρουμανία σε λίγες ημέρες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και ακόμη περισσότερα στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Παράλληλα η ομάδα που παρουσιάστηκε στη Ρουμανία, θα αποτελέσει στην ουσία τη νέα φουρνιά αθλητών και αθλητριών, που θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να σηκώσει στις πλάτες της τον ελληνικό στίβο. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Τσεχία (320.5), με εξαιρετικές εμφανίσεις τη δεύτερη ημέρα και δεύτερη η Λευκορωσία με 315 βαθμούς και είναι οι δύο ομάδες που πήραν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Στην Β΄ κατηγορία υποβιβάστηκαν οι Ρουμανία, Εσθονία και η Ιρλανδία, που δεν μετείχε στη διοργάνωση.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Τσεχία 320.5
Λευκορωσία 315
Ολλανδία 300
Ελβετία 278
Τουρκία 267
Σουηδία 263,50
Φινλανδία 263
Ελλάδα 255
Νορβηγία 243
Βέλγιο 242
Ρουμανία 207
Εσθονία 157
Ιρλανδία -

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης