Sports Βusiness

Sport TV: Ζημιά 12.2 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 για το πορτογαλικό συνδρομητικό δίκτυο τηλεόρασης

Sport TV: Ζημιά 12.2 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 για το πορτογαλικό συνδρομητικό δίκτυο τηλεόρασης
Το 2021 αναμένεται να είναι το πιο ζημιογόνο έτος του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου.
Σχετικά Άρθρα
Άλλη μια χρονιά χωρίς κερδοφορία θα παρουσιάσουν όπως όλα δείχνουν τα κανάλια του Sport TV. Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negócios, το γνωστό συνδρομητικό δίκτυο τηλεόρασης παρουσίασε οικονομικές απώλειες ύψους 12.2 εκ. ευρώ για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Το 2020 είχε ζημιά 5.69 εκατομμύριων, ωστόσο φέτος, η οικονομική του κατάσταση δέχτηκε ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα αφού το αντίστοιχο ποσό έχει υπερδιπλασιαστεί μόλις στο ένα τέταρτο της χρονικής περιόδου. Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε πως οι τρέχουσες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου ανέρχονται στα 113 εκατομμύρια ευρώ.

Το Sport TV συνηθίζει να εμφανίζει οικονομική αστάθεια. Το 2015 και το 2016 ήταν… μείον 10.3 και 11.3 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Ακολούθησε μια κερδοφόρος διετία με 2.97 και 4.9 εκατομμύρια ευρώ, με τη συνέχεια να είναι ξανά αρνητική για το ταμείο του.

Τον προηγούμενο μήνα πήρε τα δικαιώματα προβολής το EURO 2020 για την Πορτογαλία, που θα προβληθεί ωστόσο και από τα κανάλια ελεύθερης μετάδοσης της χώρας. Γεγονός που μείωσε αισθητά την αξία της συμφωνίας.
euro_wtw.jpg
Πρόσφατα ενίσχυσε το προγράμματα του μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϊ επί πάγου που θα προβληθεί για πρώτη φορά στους πορτογαλικούς τηλεοπτικούς δέκτες. Το πιο εμπορικό του προϊόν δεν είναι άλλο από την Primeira Liga, το εγχώριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Τέλος, το Sport TV έχει υπό την κατοχή του τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής τόσο της Αγγλικής Premier League, όσο και του Europa League.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης