πάμε euro

Ελβετία: «Ψάχνει» το πρώτο της γκολ στο EURO, 13 χρόνια μετά

Ελβετία: «Ψάχνει» το πρώτο της γκολ στο EURO, 13 χρόνια μετά

Μία κακή, δική της παράδοση καλείται να «σπάσει» απέναντι στην Τουρκία η Ελβετία, η οποία δεν έχει σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα σε EURO, από την διοργάνωση του 2008 και έπειτα!

Χαρακτήρα τελικού έχει λάβει η σημερινή αναμέτρηση για την Ελβετία απέναντι στην Τουρκία, με την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να καλείται να επικρατήσει ενδεχομένως και με αρκετά γκολ, προκειμένου να καταφέρει, συνδυαστικά με το αποτέλεσμα της Ιταλίας, να πάρει εκείνη την πρόκριση έναντι της Ουαλίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση μάλιστα για να κατορθώσει να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση είναι να πραγματοποιήσει κάτι που έχει να λάβει χώρα εδώ και 13 χρόνια!

Να σκοράρει δηλαδή και να μπορέσει να βρει δίχτυα και σε κανονική ροή αγώνα, πράγμα που δεν έχει πραγματοποιήσει στις τρεις τελευταίες της συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.
switzerland_v_turkey_-_group_a_euro_2008.jpg

Το τελευταίο γκολ της Ελβετίας μάλιστα σε κανονική ροή αναμέτρησης επετεύχθη στο EURO του 2008, στην μεγάλη νίκη-έκπληξη που πέτυχε με 2-0, έναντι της Πορτογαλίας, με σκόρερ τον Γιακίν!

Αυτός ήταν άλλωστε και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της που σκόραρε γενικά σε αναμέτρηση στο EURO απέναντι στην σημερινή αντίπαλο της Ελβετίας, την Τουρκία, στο ίδιο τουρνουά, τρεις ημέρες νωρίτερα, με την χώρα του να προηγείται αλλά να καταλήγει να ηττάται!

Έκτοτε έχει πετύχει μόλις 3 γκολ αθροιστικά στα EURO του 2016 και του 2020 που έχει συμμετάσχει, με τους Σαρ, Μεχμέντι και Εμπολό να σκοράρουν από ένα, σε φάσεις που ξεκίνησαν από κόρνερ! Θα σπάσει η παράδοση για την ομάδα του Γκρανίτ Τσάκα; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης