πάμε euro

EURO 2020, Αγγλία-Σκωτία 0-0: Ταλαιπώρησαν την μπάλα και τα… μάτια μας

EURO 2020, Αγγλία-Σκωτία 0-0: Ταλαιπώρησαν την μπάλα και τα… μάτια μας

4ος όμιλος: Έπειτα από ένα ματς γεμάτο φάσεις και δυνατά μαρκαρίσματα, Αγγλία και Σκωτία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 και η τελευταία αγωνιστική, θα είναι «φωτιά» και για τις δύο.

Λίγες ώρες μετά την ισοπαλία της Τσεχίας με την Κροατία, η Αγγλία κοντραρίστηκε με την Σκωτία για τον 4ο όμιλο, στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Μπορεί το ματς να είχε αρκετές φάσεις, όμως εν τέλει, ολοκληρώθηκε στο 0-0, με τις δύο χώρες να μοιράζονται τον έναν βαθμό.

Το κλασσικό British Football και φάσεις για γκολ…

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλλουν τον ρυθμό. Η Αγγλία έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες για να φτιάξει επίθεση, όμως η Σκωτία διατηρούσε τον αμυντικό της προσανατολισμό. Όμως, τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, στο 11ο λεπτό.

Ο Τζον Στόουνς πήδηξε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας έπειτα από κόρνερ, έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μάρσαλ στο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτό, ο Μέισον Μάουντ έχασε εξίσου μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή αλλά το σουτ του νεαρού πέρασε άουτ.

Μετά από αυτή τη πίεση, η Αγγλία κράτησε το υψηλό τέμπο, όμως οι Σκωτσέζοι διατήρησαν την δυναμική τους και απέτρεψαν νέες επιθετικές κινήσεις. Η εικόνα του αγώνα ήταν η αναμενόμενη. Η Αγγλία την κατοχή και η Σκωτία την άμυνα.

Αποκορύφωμα, βέβαια, ήταν το British football. Αυτή η αναμέτρηση ήταν κομμένη και ραμμένη από το παλιό… ποδόσφαιρο. Δυνατά μαρκαρίσματα, πάθος και απίστευτη δυναμική, ήταν μερικά από τα βασικά στοιχεία του αγώνα.

Τελικά, μόλις συμπληρώθηκε το ημίωρο, η Σκωτία έκανε την πρώτη μεγάλη φάση της στο ματς. Ο Τίρνι έβγαλε την σέντρα, ο Ο’ Ντόνελ έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Πίκφορντ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε τίποτα στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως να έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Φάσεις, δυνατές στιγμές και μαρκαρίσματα, υπήρξαν αλλά μέχρι εκεί.

Ίδιος ρυθμός αλλά και… ίδιο σκορ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η Αγγλία μπήκε πολύ πιο δυναμικά και ο Μέισον Μάουντ ήταν εκείνος που έκανε τον Μάρσαλ να κάνει μία τρομερή επέμβαση. Συγκεκριμένα, ο άσος της Τσέλσι έκανε τρομερή κίνηση προς τα μέσα και με δυνατό δεξί σουτ, ανάγκασε τον Σκωτσέζο πορτιέρο σε πολύ καλή απόκρουση.

Η απάντηση της Σκωτίας ήρθε στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντάικς ήταν πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις. Αρχικά, πριν η μπάλα καταλήξει στο κεφάλι του, ο Μίνγκς πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ για τους Σκωτσέζους. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο έμπειρος φορ έπιασε ένα σουτ στην περιοχή και ο Ρις Τζέιμς απομάκρυνε στην περιοχή.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα. Η Σκωτία πήρε δίκαια την ισοπαλία και η Αγγλία πλέον έχει μπει σε μπελάδες. Στην τελευταία αγωνιστική, οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση.

 

Βαθμολογία (4ος όμιλος)

Τσεχία 4

Αγγλία 4

Κροατία 1

Σκωτία 1

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)

Κροατία – Σκωτία (22/06)

Τσεχία – Αγγλία (22/06)

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης