πάμε euro

EURO 2020, Σουηδία-Σλοβακία 1-0: Η Σουηδία πέταξε το πρώτο μέρος στα σκουπίδια, αλλά «κατάπιε» τη Σλοβακία στο δεύτερο!

EURO 2020, Σουηδία-Σλοβακία 1-0: Η Σουηδία πέταξε το πρώτο μέρος στα σκουπίδια, αλλά «κατάπιε» τη Σλοβακία στο δεύτερο!
5ος όμιλος: Η Σουηδία επικράτησε με 1-0 της Σλοβακίας με γκολ του Φόρσμπεργκ στο 77', βάζοντας «φωτιά» στον όμιλο, αφού πλέον τρεις από τις τέσσερις ομάδες έχουν θέσει τις βάσεις για πρόκριση στους «16».

Η Σουηδία κέρδισε με 1-0 τη Σλοβακία και έχει πλέον ξανά λόγο να ελπίζει πως θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Παρότι στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε μπλοκαρισμένη και διστακτική απέναντι στην ομάδα του Τάρκοβιτς, με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο έφυγε με το υπερπολύτιμο τρίποντο από την Αγία Πετρούπολη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος δήλωνε «παρών» σχεδόν σε κάθε αξιόλογη δημιουργική προσπάθεια της Σουηδίας, αλλά και ο Ντουμπράβκα, από τη μεριά των Σλοβάκων, ο οποίος έμοιαζε δυνατό να νικηθεί μόνο από την άσπρη βούλα.

 

Ένα ημίχρονο στο απόλυτο μηδέν

Το αδύναμο σουτ του Λάρσον στο 3ο λεπτό, έμελλε να είναι και το μόνο σουτ εντός στόχου του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς να συμβεί οτιδήποτε αξιόλογο κύλησε ολόκληρο το πρώτο μέρος, αφού αμφότερες οι δύο ομάδες, επικεντρώθηκαν στην εξουδετέρωση των όποιων προϋποθέσεων δημιουργούσε ο αντίπαλος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ένα κλειστό ματς.

Η αμυντική προσήλωση και η διάθεσή τους να κλείσουν τους χώρους στη μεσαία γραμμή δεν άφησαν περιθώρια για δημιουργία. Μια μικρή πολιορκία των Σλοβάκων στο 30ο λεπτό δεν απέφερε κάτι -ούτε ένα σουτ εντός στόχου- και το παιχνίδι παρέμεινε χωρίς σκορ.

Η προσπάθεια του Χάμσικ στο 43’, παρότι κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Όλσεν, ήταν ό,τι πιο αξιόλογο κατάφερε στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού η ομάδα του Τάρκοβιτς. Στα δύο τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το ημίχρονο έληξε στο 0-0.

Ο Ντουμπράβκα ήταν η απάντηση στον μονόλογο των Σουηδών

Η Σλοβακία μπήκε με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα δέκα λεπτά και ένα πολύ καλό σουτ του Ντούντα από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ωστόσο η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ. Από εκείνο το σημείο, ξεκίνησε ένας μονόλογος της Σουηδίας.

Στο 59ο λεπτό σημειώθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία του παιχνιδιού ως εκείνο το χρονικό σημείο! Ο Αουγκούνστινσον πάτησε περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ντουμπράβκα με φοβερή εκτίναξη έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου, ο Ίσακ με το κεφάλι έστρωσε την μπάλα στον Ντάνιελσον. Αυτός ξανά με εναέριο παιχνίδι, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σλοβάκου τερματοφύλακα και κάπως έτσι το ξέσπασμα της Σουηδίας έληξε.



Ο Ίσακ απείλησε στο 67’, ξανά με κεφαλιά, αλλά από τρομακτικά πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα από τα πιο όμορφα γκολ της διοργάνωσης, αφού ο Ντουμπράβκα του είπε «όχι».

Στο 76ο λεπτό ο Ίσακ έβγαλε μία εξαιρετική, κάθετη μπαλιά, ο Κουάισον την υποδέχθηκε, τσίμπησε την μπάλα πριν προλάβει να αντιδράσει ο Ντουμπράβκα και αυτός τον ανέτρεψε. Από το σημείο του πέναλτι ο Φόρσμπεργκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει, γράφοντας το 1-0.

Η Σουηδία συνέχισε να πιέζει ούσα πλήρως αναμορφωμένη στο δεύτερος μέρος. Ο Ίσακ κινούσε τα νήματα, εξελίχθηκε σε έναν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και λίγο έλειψε στο 82’ να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του.

Με το παιχνίδι να έχει μπει στις καθυστερήσεις, η Σλοβακία τα έπαιξε όλα για όλα, βγήκε μπροστά, πίεσε, χωρίς να καταφέρει να «κλέψει» εν τέλει κάτι από την αναμέτρηση, με το σουτ του Όλσεν να καταλήγει αουτ.

 





 

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον)Όλσεν, Αουγκούστινσον, Λίντελοφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Όλσον (Κλάεσον), Έκνταλ (88’ Σβένσον), Φόρσμπεργκ, Λάρσον, Ίσακ, Μπεργκ (Κουάισον)

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ (64’ Χάρασλιν), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν (85’ Χάτσκο) – Κούτσκα, Χροσόβφσκι (84’ Ντουρίς) – Κοτσελνίκ, Χάμσικ (77’ Μπένες), Μακ (76’ Βάις) – Ντούντα.

Βαθμολογία (5ος όμιλος):

Σουηδία 4 (έχει ένα ματς περισσότερο)

Σλοβακία 3 (έχει ένα ματς περισσότερο)

Ισπανία 1

Πολωνία 0

 

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική):

Σλοβακία-Ισπανία (23/06, 19:00)

Σουηδία-Πολωνία (23/06, 19:00)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης