Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις με το βλέμμα στα παράγωγα και στο rebalancing

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις με το βλέμμα στα παράγωγα και στο rebalancing
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η προσοχή σήμερα στη λήξη των παραγώγων και στο τέλος, στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE. Ουσιαστικά έχουμε την είσοδο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την έξοδο της Fourlis. Δε συνηθίζουμε να βλέπουμε μεγάλους όγκους σε τέτοιες αναδιαρθρώσεις, αλλά ίσως σήμερα δούμε κάτι παραπάνω. Θα προσθέσει σε μεταβλητότητα λένε οι αναλυτές. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά.

Σταθεροποιητικό και το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς και συνεχίζονται οι χαμηλοί τζίροι ή η στάση αναμονής από τους επενδυτές αν προτιμάτε. Θα λέγαμε πως θα θέλαμε να δούμε περισσότερη δράση, αλλά δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις και έχουμε και τριήμερο μπροστά μας. Κρατάνε οι 910 μονάδες, αλλά για να πάμε προς τις 950 μονάδες θέλουμε σπάσιμο των 920 μονάδων. Και κάτι να το προκαλέσει…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank παραμένει στο επίκεντρο λόγω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου και των σεναρίων που κυκλοφορούν για την τιμή διάθεσης. Υποχωρεί στο άνοιγμα περίπου 1%. Γύρω από το χθεσινό κλείσιμο κινούνται οι άλλες συστημικές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Περιμένουμε την έγκριση του ενημερωτικού ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αύξηση κεφαλαίου. Φαίνεται πάντως πως η αύξηση θα πάει αρκετά καλά και η μετοχή έχει αρχίσει να το ενσωματώνει. Στα 1,53 ευρώ στο ξεκίνημα. Τα χθεσινά πακέτα πήγαν στο fund Atlas που μάλλον πάει το ποσοστό του στο 10%. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

ΟΠΑΠ: Η αποκοπή του μερίσματος ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή θα γίνει στις 13 Ιουλίου πριν τη λήξη του συμβολαίου. Έχει δικαίωμα επανεπένδυσης. Συνολικά κάποια μερίσματα στα βαριά χαρτιά δίνουν ένα discount στο ΣΜΕ Ιουλίου του FTSE 25.

ΑΔΜΗΕ: 8,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη, αρκετά μειωμένα. Η μετοχή προσφέρεται για το καλό της μέρισμα και φυσικά για τις προοπτικές που ανοίγονται από τα υπόγεια καλώδια και τις διασυνδέσεις.

JUMΒΟ: Το άνοιγμα της μετοχής είναι στα 14,70 ευρώ περίπου, ένα σημείο που θεωρούμε κρίσιμο. Πήγε εκεί που περιμέναμε και γράφαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, μετά και τις δηλώσεις Βακάκη, και αυτό που θέλουμε να δούμε τώρα είναι αν «κινδυνεύει» η στήριξη και αν θα δώσει χαμηλότερες τιμές.

ΕΥΔΑΠ: Σε λίγες μέρες η γενική συνέλευση για μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου. Πρόκειται για καλή απόδοση για τους μετόχους και μάλιστα έχουμε και μία καλή κίνηση για τη μετοχή από την αρχή του έτους. Στα 8,84 ευρώ και στο +0,68%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 16 ευρώ το ξεκίνημα και με καλό όγκο. Πάει για τη μεγάλη διάσπαση;

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από την επόμενη συνεδρίαση θα είναι στα βαριά χαρτιά. Θα την τιμήσουν σήμερα οι επενδυτές ή θα αρκεστούν σε αυτά που πήραν από τα 2 ευρώ μέχρι τα 2,10 ευρώ; Στα 2,16 ευρώ στο άνοιγμα.

SPACE: Η διοίκηση έκανε λόγο για ανοδικό εξάμηνο στη γενική συνέλευση και καλές προοπτικές στον κλάδο ΙΤ για την τριετία λόγω των κεφαλαίων που θα έρθουν. Αναπτύσσεται και κάνει προσλήψεις αλλά δεν υπάρχουν εξειδικευμένα στελέχη.

ΜΑΘΙΟΣ: Με 23 τεμάχια όγκο ή τζίρο 11 ευρώ πήγαν στο άνοιγμα τη μετοχή στα 0,50 ευρώ και στο -26,47%. Βγήκαν αμέσως αγοραστές υψηλότερα και στα 0,58 ευρώ, ενώ ο πρώτος πωλητής είναι στα 0,65 ευρώ.

AUTOHELLAS: Με καλή συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

CENTRIC: Στα 0,30 ευρώ με ήπιες απώλειες αλλά και χαμηλό όγκο. Αναμένουμε συνέχιση των τοποθετήσεων στη μετοχή. Δε μάζεψαν τόσες εκατοντάδες μετοχές για να τις κοιτάνε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης