Διεθνή

Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες διαπιστώνουν προσπάθεια παρέμβασης του Κρεμλίνου στις εκλογές

Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες διαπιστώνουν προσπάθεια παρέμβασης του Κρεμλίνου στις εκλογές
Βασικό εργαλείο στην προσπάθεια των ρωσικών υπηρεσιών είναι το γερμανόφωνο τμήμα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, εκτιμούν οι γερμανικές υπηρεσίες

Το Κρεμλίνο προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου και ειδικά σε βάρος των Πρασίνων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η εφημερίδα BILD.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, Ρώσοι κατάσκοποι επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την Γερμανία, χρησιμοποιώντας εργαλεία προπαγάνδας στο διαδίκτυο.
«Ευαίσθητες πληροφορίες θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν πολύ κοντά στις εκλογές», αναφέρεται στην έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, στην οποία τονίζεται ότι στόχος της επιχείρησης είναι κυρίως η υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων Annalena Baerbock.
Επιπλέον, η Ρωσία θέλει να κατευθύνει την γερμανική πολιτική και την κοινή γνώμη της χώρας και να ασκήσει επιρροή μέσω παραπληροφόρησης.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος αξιολογεί μάλιστα την απειλή ως «σοβαρή».
Βασικό εργαλείο στην προσπάθεια των ρωσικών υπηρεσιών είναι το γερμανόφωνο τμήμα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, εκτιμούν οι γερμανικές υπηρεσίες.
Ο σταθμός έχει ήδη αναφερθεί στους Πράσινους με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια, ακόμη και παραλληλίζοντας τις κυβερνητικές προθέσεις της κυρίας Baerbock με την κατάληψη εξουσίας από τους Ναζί το 1933.
Η κυρία Baerbock είναι από τους αυστηρότερους επικριτές του ρώσου Προέδρου V. Putin, ενώ έχει επανειλημμένα ταχθεί και κατά του αγωγού Nord Stream 2, υποστηρίζοντας ότι θα καταστήσει την Γερμανία εξαρτημένη από το Κρεμλίνο.
Επιπλέον, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων R. Habeck ζήτησε πρόσφατα την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, θέση η οποία ενόχλησε ιδιαίτερα τη Μόσχα.
Σύμφωνα με το RT, ο υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) A. Lachet έχει εκφραστεί πιο θετικά για τον αγωγό.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων J. Ezdemir κάλεσε όλα τα κόμματα «να μην δεχτούν ούτε την προπαγάνδα ούτε τις προσπάθειες χειραγώγησης από άδικα καθεστώτα όπως του Putin και του Erdogan», τονίζοντας ότι "αυτό θα πρέπει να αποτελεί βασικό σημείο συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών κομμάτων στη χώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης