Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα ελέω Fed και πληθωρισμού

Ευρωζώνη: Άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα ελέω Fed και πληθωρισμού

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο -0,17%, ενώ προσωρινά υποχώρησε στο -0,149% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαΐου

Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed χθες, με τους αξιωματούχους τους να προαναγγέλλουν την ταχύτερη του αναμενόμενου άρση των μέτρων χαλαρής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Αποδόσεις

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο -0,17%, ενώ προσωρινά υποχώρησε στο -0,149% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαΐου.
Για τα άλλα ομόλογα, η αύξηση ήταν μεταξύ 4 και 6 μονάδων βάσης, ενώ μικρότερη ήταν η αύξηση για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα, η απόδοση των οποίων αυξήθηκε 2 μονάδες βάσης στο 0,75%.
Οι 13 από τους 18 αξιωματούχους της Fed προέβλεψαν αύξηση των επιτοκίων το 2023 αντί το 2024, με 11 από αυτούς να βλέπουν δύο αυξήσεις της τάξης των 25 μονάδων βάσης.
Επτά αξιωματούχοι προβλέπουν αύξηση επιτοκίων το 2022, ανοίγοντας τον δρόμο για μία ακόμη πιο επιθετική πολιτική.

Πληθωρισμός - αγορές ομολόγων

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι έγιναν συζητήσεις για τον χρόνο που θα αρχίσει η κεντρική τράπεζα να μειώνει τις αγορές ομολόγων.
Η συζήτηση αυτή θα ολοκληρωθεί τους ερχόμενους μήνες καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει.
Οι προβλέψεις της Fed δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αναμένεται να υπερβεί τον στόχο του 2% κατά ένα μεγάλο περιθώριο 3,5% φέτος και να παραμείνει ελαφρά αυξημένος για τα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης