Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά, κρατάνε οι 910 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά, κρατάνε οι 910 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στο εξωτερικό οι τάσεις είναι μικτές αλλά αυτό που φαίνεται είναι μία διάθεση συσσώρευσης. Η FED χθες ταλαιπώρησε λίγο τη Wall Street, λόγω της εκτίμησης για την πορεία των επιτοκίων. Το ΧΑ άνοιξε με χαμηλό τζίρο και ήπια άνοδο. Πιέζεται η Alpha Bank, αλλά η άνοδος της Eurobank, της Jumbo και της Μυτιληναίος, αντισταθμίζουν την πτώση της.

MOTOR OIL: Η αισιοδοξία της διοίκησης για το δεύτερο τρίμηνο, επιβεβαιώνει αυτό που πίστευε η στήλη, ότι δηλαδή κακώς δεν έδιναν τη δέουσα προσοχή οι επενδυτές και κυρίως οι αναλυτές στη μετοχή. Η πορεία της στο ΧΑ είναι καλή από την αρχή του έτους και με απόδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς. Ωστόσο, υστερεί σε σύγκριση με την πορεία άλλων μετοχών, από την κρίση του Μαρτίου 2020 και μετά. Αμετάβλητη στο ξεκίνημα η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Μαζεύτηκε χθες στο κλείσιμο η προσφορά και πήγε στα 4,30 ευρώ η μετοχή. «Παίζει» δηλαδή με το σημείο που θεωρούμε κρίσιμο και θέλουμε να το σπάσει για να απελευθερωθεί. Μπορεί σε κέρδη να μην ικανοποιεί η εταιρεία και να θέλαμε να έχουν γίνει ήδη κάποιες κινήσεις, αλλά δε νομίζουμε πως έχει αποτυπωθεί η προσδοκία για την πορεία του ΧΑ και τις προοπτικές με την εισροή των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης που βλέπουμε σε άλλες εισηγμένες. Με τα 4,30 ευρώ παλεύει και στο άνοιγμα.

JUMBO: Οι δηλώσεις Βακάκη, επηρέασαν τη μετοχή και γύρισε προς τα 15 ευρώ. Η στήριξη στα 14,70 ευρώ, σημείο από το οποίο συνήθως δίνει αντίδραση μέχρι λίγο πάνω από τα 16 ευρώ. Θα δούμε τη συμπεριφορά της σε αυτό το σημείο, μήπως και οι επενδυτές θελήσουν να δώσουν περισσότερα και σπάσουν τη στήριξη.

LAMDA: Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για το έργο του Ελληνικού και η μετοχή κινείται στο ξεκίνημα με ήπια άνοδο. Ελπίζουμε τα κόστη των πρώτων υλών να μην επηρεάσουν την κατασκευή του και φυσικά το ίδιο ελπίζουμε και για άλλα μεγάλα έργα. Στα 7,5850 ευρώ και στο +1,68% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Στον κίνδυνο των υψηλών μεταφορικών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και στα αυξημένα κόστη λόγω τιμών των πρώτων υλών, η ασφάλεια παρέχεται από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες και παραμένουν φθηνές, γιατί μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο αλλού.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εδώ το «κλειδί» είναι ο πωλητής. Αν υπάρξει λύση και σταματήσει να βγάζει κομμάτια, η τιμή θα πρέπει να πάει άμεσα στο 1 ευρώ. Έχει κουράσει αρκετά, αφού υπάρχει και το λεγόμενο «κόστος διακράτησης». Όμως είναι πλέον από τις λίγες που είναι εξόφθαλμα φθηνές, λόγω περιουσιακών στοιχείων. Καλές οι εντολές των αγοραστών στο ξεκίνημα, ενώ οι πωλητές είναι στο +4% και πάνω.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (απάντηση): Φυσικά έχει και την επένδυση που έχει ανακοινώσει και θα της δώσει μελλοντικά υψηλότερη παραγωγή και οφέλη. Εμείς απλά κοιτάξαμε τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα. Και με βάση αυτά είναι φθηνή. Περιμένουμε και μία καλή πορεία στο πρώτο εξάμηνο που μπορεί να είναι και μεγάλη έκπληξη.

CENTRIC: Με καλό όγκο πάλι στο ξεκίνημα και άνοδο 0,34%. Το βλέμμα στα 0,30 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα με το βλέμμα στα 1,30 ευρώ. Τα νέα έργα θα είναι αξιόλογα σε σύγκριση με το τζίρο της εισηγμένης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης