Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αναμείνατε blockchain πραγματικότητα για τις τράπεζες - H νέα εποχή που φέρνει η τεχνολογία του Ethereum 2.0

Αναμείνατε blockchain πραγματικότητα για τις τράπεζες - H νέα εποχή που φέρνει η τεχνολογία του Ethereum 2.0
Το blockchain αποτελεί μία μεγάλη καινοτομία για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο
Σχετικά Άρθρα

Βασικοί μετέχοντες και δρώντες στο Ethereum 2.0 μπορεί να είναι κάποια ημέρα μεγάλες τράπεζες.
Πρόκειται για μια τάση που σύντομα θα συγκεντρώσει τόσο μεγάλη προσοχή όσο το θεσμικό ενδιαφέρον για το bitcoin, λένε εταιρείες όπως οι Blockdaemon και Bison Trails, οι οποίες παρέχουν τις απαραίτητες υποδομές αναφορικά με το Ethereum 2.0.
Αυτοί οι «διαμεσολαβητές» έχουν εκπλαγεί από το πόσο μεγάλη είναι η δεξαμενή των πολυεθνικών που θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο δίκτυο του Vitalik Buterin.
Το Proof of Stake του δικτύου παρέχει αξιοσημείωτες ανταμοιβές, σε μια εποχή που οι αποδόσεις στα παραδοσιακά «οχήματα» παραμένουν ασήμαντες.
«Υπάρχουν μερικές μεγάλες τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, αλλά η ρύθμιση της αγοράς είναι σημαντική για αυτούς και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τις ονομάσουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Konstantin Richter, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blockdaemon, η οποία σε γύρο χρηματοδότησης άντλησε 28 εκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα, ανάμεσα στους χρηματοδότες ήταν και η Goldman Sachs.

Οι θεσμικοί… στοιχηματίζουν

Σε αντίθεση με το εξαιρετικά ενεργοβόρο Bitcoin, το οποίο δέχεται συνεχώς επιθέσεις, η επόμενη γενιά δικτύων blockchain χρησιμοποιεί Proof of Stake.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως Proof of Work θα πει απόδειξη εργασίας και λειτουργεί αναζητώντας λύση σε δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, τα οποία μετά επαληθεύει.
Αυτό επιτρέπει σε κρυπτωρύχους να ψάχνουν τη λύση αυτού του προβλήματος με τη χρήση ενός υπολογιστή και όταν κάποιος βρει τη λύση, τη στέλνει σε όλους και οι υπόλοιποι την επαληθεύουν και μεγαλώνουν την κρυπτοαλυσίδα.
Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, όλοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι μπορούν να χάσουν.
Σήμερα υπάρχουν πολλά μπλοκ PoS σε λειτουργία, όπως το Polkadot, το Cardano και το Algorand.
Ωστόσο το πιο αναμενόμενο αυτό του Ethereum, που αποζητά τη φυγή από το Proof of Work.
«Το Ethereum 2.0 είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση», δηλώνει ο Richter, ο οποίος προβλέπει ότι η μετάβαση θα κάνει κάποιον ο οποίος έχει Ether να κερδίζει τόκους – κάτι σαν να έχεις λογαριασμό στην τράπεζα.
Όσον αφορά τους θεσμικούς, πιθανώς η μεγαλύτερη πρόοδος σημειώνεται στη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα Ελβετία.
Για παράδειγμα, η ελβετική τράπεζα Sygnum θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ethereum 2.0 ενώ το ίδιο είχε κάνει με το blockchain του Tezos.
«Δεδομένου του ανώτατου ορίου της αγοράς και της σημασίας του δικτύου, το Ethereum προσελκύει την προσοχή των θεσμικών, που δεν είναι απαραίτητα γνώστες του χώρου, αλλά θέλουν να επικεντρωθούν σε μερικά από τα μεγαλύτερα νομίσματα - ως πρώτο βήμα», σύμφωνα με τον Thomas Eichenberger, επικεφαλής επιχειρηματικών μονάδων της Sygnum Bank.

Φορολογικός εφιάλτης

Ενώ το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για το Ethereum υπερβαίνει την απλή διαπραγμάτευση του token, υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν.
Γκρίζες περιοχές όπως οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να διασαφηνιστούν.
Αν μη τι άλλο, μέχρι στιγμής επικρέμαται μια φορολογική δαμόκλειος σπάθη τόσο για τους κατόχους νομισμάτων όσο και για τις αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης