Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1,57% σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς τίτλου μετά το σήμα της Fed για πρώιμη αυξηση των επιτοκίων

ΗΠΑ:  Στο 1,57% σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς τίτλου μετά το σήμα της Fed για πρώιμη αυξηση των επιτοκίων

Ανοδική ώθηση στις αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων από την ταχύτερη άρση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής

Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλό εβδομάδας «σκαρφάλωσε» η απόδοση του 10ετού τίτλου του αμερικανικού δημοσίου, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve εξέπληξαν τις αγορές και έδωσαν σήμα για δύο αυξήσεις των επιτοκίων έως το τέλος του 2023, όπως σχολιάζει δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 .
Οι αποδόσεις στα 10ετή αυξήθηκαν κατά περίπου 7 μονάδες βάσης στο 1,57%, διευρύνοντας την άνοδο από το χαμηλό του 1,427% που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς κατέκτησαν τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιουνίου 2021.
Οι αποδόσεις των 5 ετών και των 7 ετών τίτλων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις αλλαγές πολιτικής της Fed, έδωσαν τον τόνο της ανόδου.
Το πενταετές επιτόκιο έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο

Επιτόκια οvernight

Οι προβλέψεις για το πότε οι αξιωματούχοι εξετάζουν να ανεβάσουν το δείκτη αναφοράς τους όσον αφορά τα επιτόκια οvernight από σχεδόν μηδέν ώθησαν ανοδικά επίσης και την ισοτιμία το δολαρίου .
Ο προσδοκίες για την άνοδο του πληθρωθρσμού στην αγορά ομολόγων μειώθηκαν καθώς τα στοιχήματα στράφηκαν στο πότε η Fed θα ανεβάσει το βασικό επιτόκια από σχεδόν μηδέν: στο τέλος του 2022 από τις αρχές του 2023.

Προβλέψεις

«Οι νέες προβλέψεις υποδηλώνουν ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής γίνονται πιο σίγουροι για την οικονομική τους εκτίμηση μεσοπρόθεσμα, μετατοπιζόμενοι προς την πιο πρώιμη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Simon Harvey, ανώτερος αναλυτής της Monex Europe Ltd στο Λονδίνο.
Συμφωνα με τις τριμηνιαίες προβλέψεις της Fed 13 από τους 18 αξιωματούχους τάχθηκαν υπέρ τουλάχιστον μιας αύξησης επιτοκίων έως το τέλος του 2023, έναντι επτά το Μάρτιο.
Έντεκα αξιωματούχοι «βλέπουν» τουλάχιστον δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.
Επιπλέον, επτά από αυτούς προέβλεψαν μια σχετική κίνηση ήδη από το 2022, από τέσσερις προηγουμένως.
U.S. 10-year yields jump as central bank brings forward rate liftoff
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης