Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Θα προχωρήσουμε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό το 2021 - Κοντά στο 3%

tags :
Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Θα προχωρήσουμε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό το 2021  - Κοντά στο 3%

Χωρίς εκπτώσεις για την Κίνα το καθεστώς της παγκόσμιας φορολόγησης των εταιρικών κερδών, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen

O Λευκός Οίκος αναμένεται να αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό για το 2021 στα μέσα του έτους, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen την Τετάρτη 16 Ιουνίου εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την αύξηση των τιμών καταναλωτή και τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της οικονομίας, σύμφωνα με το Fox Business την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021
Η κυβέρνηση Biden είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο ότι ο πληθωρισμός θα έφτανε το 2% για το έτος
«Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των στοιχείων για το β εξάμηνο τους έτους και θα καταλήξουμε σε νέα πρόβλεψη δήλωσε ο Yellen ενώ κατέθτε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας.
«Σίγουρα γιαστο έτος ο πληθωρισμός θα είναι υψηλότερος από την προηγούμενη πρόβλεψη», σημείωσε

Στο 3% σε ετήσια βάση

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο ύψος θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός, αλλά ο Yellen δήλωσε το Σαββατοκύριακο (12/13 6), μετά από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G-7 στο Λονδίνο, ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι περίπου 3% "τουλάχιστον σε ετήσια βάση."

Στο 5% το Μάιο – ρεκόρ 13 ετών

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Δείκτης Τιμών Καταναλωτή) σημείωσε άνοδο 5% τον Μάιο από τον προηγούμενο χρόνο, το ταχύτερο άλμα ασε ατήσια βάση από το 2008.
Εξαιρουμένων των κυμαινόμενων στοιχείων για τα τρόφιμα και την ενέργεια, ο βασικός πληθωρισμός αυξήθηκε 3,8% από νωρίτερα, η ταχύτερη άνοδος από τον Ιούνιο του 1992.

Φορολόγηση – Καμία εξαίρεση για Κίνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν οποιοδήποτε καθεστώς ειδικής μεταχείρισης για την Κίνα ή άλλες χώρες το οποίο θα αποδυναμώσει το σχέδιο για ένα παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό καθεστώς, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, σε επιτροπή της Γερουσίας
Η ίδια δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους ώστε να πείσουν την Κίνα να υποστηρίξει το σχέδιο που εγκρίθηκε την Κυριακή από την G7.

Χωρίς κενά

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ελπίζει το Πεκίνο να αποφασίσει ότι είναι προς το συμφέρον του να υποστηρίξει το σχέδιο -το οποίο προβλέπει παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φορολογικό συντελεστή τουλάχιστον 15%- αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εγκρίνει μια αποδυναμωμένη συμφωνία.
«Δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιοδήποτε είδος έκπτωση που θα αποδυναμώσει το καθεστώς ελάχιστου παγκόσμιου συντελεστή για τη φορολόγηση των εταιρικών κερδών.
Ούτε για την Κίνα, ούτε για άλλες χώρες", ξεκαθάρισε η Yellen, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας.
"Θέλουμε αυτό να λειτουργήσει και να μην έχει κενά”, πρόσθεσε

Οι αντιδράσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 στις 5 Ιουνίου συμφώνησαν να υποστηρίξουν τη θέσπιση ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις τουλάχιστον 15%, κίνηση που επικύρωσαν οι ηγέτες της G7 την Κυριακή.
Ωστόσο, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, διστάζουν να εγκαταλείψουν τα φορολογικά κίνητρα που παρέχουν, από την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης έως την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών οικονομικών ζωνών με χαμηλή φορολογία για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης