Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά 38% μειώθηκαν οι εγκρίσεις εξαγωγών όπλων το 2020

Γερμανία: Κατά 38% μειώθηκαν οι εγκρίσεις εξαγωγών όπλων το 2020
Κατά 38% μειώθηκαν οι εξαγωγές όπλων που εγκρίθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση το 2020

Κατά 38% μειώθηκαν οι εξαγωγές όπλων που εγκρίθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση το 2020 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του υπουργείου Οικονομίας.
Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι η μείωση της έγκρισης εξαγωγών είχε ως αποτέλεσμα και περιορισμό των εσόδων από τα 8,01 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 στα 5,82 δισεκατομμύρια, ενώ τονίζεται ότι το σύστημα που επιτρέπει τον έλεγχο από τις γερμανικές αρχές και μετά την παράδοση των όπλων, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος χρήσης τους, πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω.
Πέρυσι, το 49,9% των εγκρίσεων αφορούσε παραγγελίες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ή "ισοδύναμες των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων" που διατηρούν στενή εταιρική σχέση ασφάλειας με τη Γερμανία (π.χ. Αυστραλία, Ελβετία), δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος S. Saibert, αναφερόμενος στην έκθεση.
Η αξία των παραγγελιών που εγκρίθηκαν για τρίτες χώρες ανέρχεται σε 2,92 δισεκατομμύρια ευρώ, με την Αίγυπτο να βρίσκεται στην πρώτη θέση για παραγγελίες κυρίως στον τομέα του Ναυτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης