Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αναμένει ανάπτυξη 3,6% το 2021

Ελβετία: Αναμένει ανάπτυξη 3,6% το 2021
Η ελβετική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 3,6% αυτό το έτος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης

Η ελβετική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 3,6% αυτό το έτος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης καθώς η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει μια ταχεία ανάκαμψη στην εγχώρια οικονομία, ενώ η διεθνής κατάσταση επίσης φαίνεται πιο αισιόδοξη, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις από την άνοδο 3% που είχε προβλέψει τον Μάρτιο.
"Μετά από τη σταδιακή χαλάρωση στις αρχές Μαρτίου, η εγχώρια οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει ταχύτατα”, αναφέρει σε ανακοίνωση η κρατική γραμματεία οικονομικών υποθέσεων (SECO).
"Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε επίσης σημαντικά, ενισχυμένη από την ισχυρή αναδυόμενη ζήτηση από βασικούς εμπορικούς εταίρους.
Οι δείκτες κάνουν λόγο για περαιτέρω αυξήσεις τόσο στον βιομηχανικό τομέα όσο και στον κλάδο των υπηρεσιών”.
Ο εμπροσθοβαρής δείκτης KOF, ο οποίος παρακολουθεί την πρόοδο της οικονομίας για τους επόμενους έξι μήνες, επίσης διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
Η ελβετική κυβέρνηση θα αποφασίσει στις 23 Ιουνίου εάν θα προχωρήσει με το πέμπτο κύμα ανοίγματος της οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η αύξηση των πελατών στα εστιατόρια και το εκ νέου άνοιγμα των ντίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης