World Sports

Siobhan-Marie O'Connor: Πως το πρόβλημα υγείας της 25χρονης κολυμβήτριας της στέρησε να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο στον κόσμο

Siobhan-Marie O'Connor: Πως το πρόβλημα υγείας της 25χρονης κολυμβήτριας της στέρησε να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο στον κόσμο

Η ασημένια Ολυμπιονίκης υπέκυψε στην ελκώδη κολίτιδα που την ταλαιπωρεί και αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην καριέρα της.

Η Siobhan-Marie O'Connor ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον κόσμο της κολύμβησης και του επαγγελματικού αθλητισμού για να επικεντρωθεί στην υγεία της, αφού δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί για μια θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι.

Η O'Connor διαγνώστηκε με ελκώδη κολίτιδα το 2012 και όπως αποκάλυψε η ίδια, μια πρόσφατη έξαρση της κατάστασής της δεν της άφησε άλλη επιλογή από το να κλείσει τον κύκλο των 17 χρόνων καριέρας της.

«Μετά το Ρίο, είχα την καρδιά μου να προσπαθεί να προκριθώ στο Τόκιο. Στο κολύμπι όλα έχουν να κάνουν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι το αποκορύφωμα του αθλητισμού μας και αυτός ήταν ο στόχος μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οπότε ήταν δύσκολο να συμβιβαστώ με αυτήν την απόφαση».

Η 25χρονη ασημένια Ολυμπιονίκης στους αγώνες του Ρίο το 2016, έχει νοσηλευτεί δύο φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω της χρόνιας αυτής ασθένειας. Επιπλέον την εμπόδισε να προπονηθεί για μια σημαντική περίοδο από την αρχή του έτος.



Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που επηρεάζει την επένδυση του παχέος εντέρου και μπορεί να προκαλέσει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, απώλεια βάρους και ακραία κόπωση.

«Το κολύμπι ήταν η πρώτη μου αγάπη, με έκανε να πιστεύω στον εαυτό μου. Μου άρεσε να είμαι στο νερό και να αγωνίζομαι με τους φίλους μου. 17 χρόνια αργότερα, η θεμελιώδης χαρά και αγάπη που είχα πάντα για το άθλημα, ακόμη και στις χειρότερες μέρες μου, παραμένει το ίδιο».

«Κοιτάζοντας τις παλιές φωτογραφίες, νομίζω ότι αν μπορούσα να είχα πει στον οκτάχρονο εαυτό μου ότι μια μέρα θα κερδίσεις ένα ολυμπιακό ασημένιο μετάλλιο, θα βάλεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ, θα γίνεις διπλή πρωταθλήτρια της Κοινοπολιτείας, παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια, Νομίζω ότι δεν θα πίστευε πως αυτό είναι αληθινό».

B4MgdLOCUAADEjs.jpg

Ο αθλητισμός έχει διαφορετική θέση στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Για κάποιους είναι η καθημερινή τους ψυχαγωγία, για άλλους ένας τρόπος εκτόνωσης. Για την 25χρονη, όμως, ήταν αυτό που της έδωσε τη δυνατότητα να αγαπήσει και να δεχτεί το σώμα της έτσι όπως είναι. Βέβαια όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα όταν τίθεται θέμα υγείας

«Δεν θέλω να αφήσω το πρόωρο τέλος της καριέρας μου να λερώσει την καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Μου άρεσε πολύ να είμαι κολυμβήτρια και αυτό το άθλημα είναι τόσο ξεχωριστό για μένα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα κατάφερα στην καριέρα μου. Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να βάλετε την υγεία και το μυαλό σας και τα πρώτα και βρίσκομαι σε αυτό το σημείο τώρα».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης