Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes... βλέπει φούσκες παντού και συνθήκες Βαϊμάρης

Ο Michael Burry, ο θρύλος του «μεγάλου σορταρίσματος» των subprimes... βλέπει φούσκες παντού και συνθήκες Βαϊμάρης
Κατά την BofA, η εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει τη Γερμανία πριν το B’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Michael Burry, ο επενδυτής που έγινε γνωστός για τη μεγάλη short θέση έναντι των ενυπόθηκων τίτλων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ξαναχτύπησε: «Βλέπουμε τη μεγαλύτερη κερδοσκοπική φούσκα όλων των εποχών σε όλα τα πράγματα. Με δύο τάξεις μεγέθους».
Αυτό ήταν το τελευταίο του tweet, το οποίο έφερε hashtag #FlyingPigs360, υποννοώντας προφανώς ότι πετούν μέχρι και τα... γουρούνια.
Εικόνα
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ίδιος ο Burry είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η Scion Asset Management έχει short θέση 800.100 μετοχών έναντι του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla από τις 31 Μαρτίου.

Επιβεβαίωση της Bank of America;

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Bank of America Merrill Lynch από τον περασμένο Φεβρουάριο του 2021 υπαινίχθηκε το αδιανόητο… το τσουνάμι της νομισματικής και δημοσιονομικής ώθησης, σε συνδυασμό με την επικείμενη αύξηση της νομισματικής ταχύτητας, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, θα οδηγούσε σε άνευ προηγουμένου οικονομική υπερθέρμανση…
Κατά την BofA, η εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει τη Γερμανία πριν το B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνοντας ότι θα είναι «πιο επικό, ακραία ανάλογο της αυξανόμενης ταχύτητας και του πληθωρισμού μετά το τέλος της πολεμικής ψυχολογίας, την αύξηση των αποταμιεύσεων, την απώλεια εμπιστοσύνης στο νόμισμα».
Πολλοί προσομοιάζουν εκείνη την περίοδο με την δημοκρατία της Weimar (Βαϊμάρης).

Το 1974, ο Jens Parsson έγραψε μια συναρπαστική, σε βάθος ιστορική ανάλυση της υπερπληθωριστικής κατάρρευσης της δημοκρατίας της Weimar.
Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί τον πληθωρισμό με τις πολιτικές της νέας νομισματικής θεωρίας και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, την σχέση χρέους προς ΑΕΠ και τον δείκτη M2 προσφοράς χρήματος.
Όπως και στη Γερμανία του μεσοπολέμου, έτσι και σήμερα δίδονται τρισεκατομμύρια κεφάλαια για να αυξήσουν τη ζήτηση καθώς οι εργαζόμενοι και οι αλυσίδες εφοδιασμού ανακάμπτουν.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ιστορία του Burry έγινε ταινία το 2008 υπό τον τίτλο "The Big Short", με τον manager να ενσαρκώνει ο Christian Bale.
1-2BOo9wnkb3AsbgLT80HyLA.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης