Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Σε ύφεση η covid, σε χαμηλό δύο μηνών τα κρούσματα – Αίρονται περιορισμοί

Ινδία: Σε ύφεση η covid, σε χαμηλό δύο μηνών τα κρούσματα – Αίρονται περιορισμοί
Πάνω από 377.000 οι νεκροί
Σχετικά Άρθρα

Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τα χαμηλότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους δύο μήνες.
Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 2.726 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 60.471 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά, η Ινδία έχει καταγράψει 377.031 νεκρούς επί συνόλου 29,57 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που όμως ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένα.
Υπενθυμίζεται πως η επιδημία έφτασε στο αποκορύφωμα της τον περασμένο Μάιο, όταν και αναφέρονταν καθημερινά περισσότερα από 400.000 κρούσματα την ημέρα.
Με την επιδημία να υποχωρεί, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες και πόλεις ανακοινώνουν την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον έλεγχο της διασποράς του ιού ενώ στο Νέο Δελχί οι αρχές επέτρεψαν την επαναλειτουργία των καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.
Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και εμφανίζονται αντίθετοι στο πλήρες άνοιγμα, επισημαίνοντας πως μόλις το 5% των 950 εκατομμυρίων ενήλικων Ινδών έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης