πάμε euro

EURO 2020, Ισπανία – Σουηδία 0-0: Πρώτο φαβορί που δεν κέρδισε η Ισπανία, δίκαιος πόντος για τους Σουηδούς

EURO 2020, Ισπανία – Σουηδία 0-0: Πρώτο φαβορί που δεν κέρδισε η Ισπανία, δίκαιος πόντος για τους Σουηδούς

5ος όμιλος: Σ’ ένα ματς κατώτερο των προσδοκιών του κοινού, Ισπανία και Σουηδία πήραν από έναν βαθμό και πλέον «κοιτάζουν» τη δεύτερη αγωνιστική.

Σχετικά Άρθρα

Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Ισπανία και Σουηδία στο Estadio de La Cartuja της Σεβίλλης, για την πρώτη αγωνιστική του 5ου ομίλου του EURO 2020. Όλο το ενδιαφέρον του παιχνιδιού αποτυπώθηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους Ισπανούς να είναι πιο ζωηροί αλλά και τον 21χρονο Ισάκ να… βγάζει μάτια! Αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και ια την Εθνική Ελλάδος να «παρακολουθήσει» τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Με την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης ο νεαρός μέσος της Ισπανίας, Πέδρι, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην εγχώρια ποδοσφαιρική ιστορία. Συγκεκριμένα έγινε ο νεότερος παίκτης της χώρας που αγωνίζεται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, σε ηλικία μόλις 18 ετών, 6 μηνών και 18 ημερών! Έτσι, ξεπέρασε τον έως τώρα κάτοχο του ρεκόρ, Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος ήταν 19 ετών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

 

Μπορούσαν να σκοράρουν όμως αντάλλαξαν… δώρα

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλισε με τη Σουηδία να έχει οπισθοχωρήσει, αφήνοντας χώρο στην Ισπανία και εκείνη από πλευράς της, να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 16ο λεπτό με τον Όλμο να παίρνει την κεφαλιά και τον Όλσεν να αποκρούει ενστικτωδώς και με εντυπωσιακό τρόπο.


Στη συνέχεια οι παίκτες του Λούις Ενρίκε άρχισαν να βρίσκουν τον ρυθμό τους, γράφοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 29’ ο Κόκε απείλησε την εστία του πρώην κίπερ του ΠΑΟΚ με ένα δυνατό σουτ εντός εστίας, το οποίο τελικά κατέληξε άουτ. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα η «Furia Roja» έχασε την μεγαλύτερη – έως εκείνο το σημείο – ευκαιρία με τον Μοράτα από λάθος του Ντάνιελσον να βλέπει τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του, να επιχειρεί το σουτ κι εκείνο να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Όλσεν.


Έπειτα ήρθε η σειρά της Σουηδίας να κάνει ένα… δώρο στους αντιπάλους, πετώντας στα σκουπίδια τη σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 44ο λεπτό ο Ισάκ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της Ισπανίας, έκανε αρχικά την ντρίμπλα κι έπειτα το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στα πόδια του Γιορέντε. Εκείνος έσωσε την ομάδα του από ένα σχεδόν σίγουρο γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία αυτή πήγε στα χέρια του Σιμόν. 



Λίγο πριν την ανάπαυλα οι Ισπανοί θέλησαν να… αλλάξουν λίγο το μενού με τον Μοράτα να εκμεταλλεύεται το λάθος της αντίπαλης άμυνας και να επιχειρεί το σουτ. Τελικά οι… γεύσεις έμειναν ίδιες καθώς και αυτή η προσπάθεια πήγε χαμένη, έπειτα από την επέμβαση του Σουηδού κίπερ.

Ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση του 45λέπτου οι Ισπανοί σημείωσαν ένα ξεχωριστό ρεκόρ μέσω του παγκοσμίως γνωστού… «τίκι – τάκα». Συγκεκριμένα οι παίκτες του Ενρίκε ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο συμπληρώνοντας 419 πάσες, τις περισσότερες στα πρώτα 45’ σε αγώνα EURO από το 1980!

Ανώτεροι αλλά φλύαροι οι Ισπανοί...

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Ισπανοί συνέχισαν στον ίδιο καλό ρυθμό με τον οποίο ολοκλήρωσαν το πρώτο. Στο 50’ ο Μοράτα έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο έφυγε, για ακόμη μία φορά, εκτός εστίας.


Αυτή τη φορά οι Σουηδοί βρήκαν σχετικά άμεση απάντηση με το πλασέ του Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι που κατέληξε τελικά άουτ (61’). Παράλληλα, με τον χρόνο να κυλάει, ο Γιαν Άντερσον μέσω των αλλαγών που έκανε έδειξε πως ήθελε να διαφυλάξει το ισόπαλο αποτέλεσμα, βγάζοντας αμφότερους επιθετικούς του έξω.

Σε γενικές γραμμές η Ισπανοί πάτησαν καλύτερα στο χορτάρι, σημειώνοντας τις πιο επικίνδυνες φάσεις ζωρίς να είναι αποτελεσματικοί. Οι Σουηδοί από την άλλη επαναπαύτηκαν στην ισοπαλία και δεν θέλησαν να ρισκάρουν. 

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Ζόρντι Αλμπα, Κόκε (87' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (65' Σαράμπια), Πέδρι, Ντάνι Ολμο (74' Ογιαρθάμπαλ), Φεράν Τόρες (74' Ζεράρδ Μορένο), Μοράτα (65' Τιάγκο)

Σουηδία (Γιον Αντερσον): Ολσεν, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Λούστιγκ (75' Κραφτ), Αουγκούστινσον, Ολσον (84' Καγιούστε), Εκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκστον), Ισάκ (68' Κλάεσον), Μπεργκ (68' Κουάισον).

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Γήπεδο: Estadio de La Cartuja, Σεβίλλη, 16.000 θεατές

E33wXiyX0AERutz.jpg

Βαθμολογία (5ος όμιλος):
Σλοβακία 3
Ισπανία 1
Σουηδία 1
Πολωνία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):
Σουηδία - Σλοβακία (18/06, 16:00)
Ισπανία - Πολωνία (19/06, 22:00)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης