Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το Euro που ένωσε τις καρδιές όλων μας

Το Euro που ένωσε τις καρδιές όλων μας
Μαθήματα ζωής που δεν μπορείς πλέον εύκολα να πάρεις εύκολα μέσα από την «πολυτραυματισμένη» έννοια της τηλεόρασης

Της Ελένης Τσιάβο

Μετρώντας έναν και πλέον χρόνο λόγω των μέτρων για την πανδημία φτάσαμε στο 2021 για να ξεκινήσει η αγαπημένη ποδοσφαιρική «συνάντηση» των φιλάθλων για το Euro.
Η γιορτή της μπάλας, ένας ατελείωτος ρυθμός και όμορφης έντασης έμελλε να αλλάξει μέσα σε δευτερόλεπτα τα συναισθήματα όσων παρακολουθούσαν το Σάββατο την αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων, της Δανίας και Φιλανδίας.
Ξαφνικά η διοργάνωση «πάγωσε» όταν στο έδαφος βρέθηκε δίχως κάποιο προηγούμενο τραυματισμό, ο ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν, έχοντας υποστεί στα 29 του χρόνια καρδιακή ανακοπή.

Τα χαμόγελα όλων χάθηκαν, σιγή και ανατριχίλα χαρακτήρισε τους οπαδούς των δύο ομάδων αλλά και όλων εμάς που ως τηλεθεατές μείναμε συγκλονισμένοι μπροστά σε μια μικρή οθόνη παρακολουθώντας το δράμα ενός νέου ανθρώπου που χαροπάλευε για να επιστρέψει ξανά στη δική του αλλά και στη δική μας ζωή.

Ο συγκεκριμένος αγώνας μένει στην ιστορία.

Ένας αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξεως, τρέχει φορώντας στο αριστερό του μπράτσο τη λέξη «respect» για να παράσχει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και καταφέρνει να κερδίσει την μάχη με τον χρόνο μέχρι να σπεύσουν προς το μέρος του Έρικσεν οι γιατροί και κερδίζει τον σεβασμό όλων μας, δημιουργώντας μια ανθρώπινη ασπίδα, μια μορφή πραγματικού φωτοστέφανου γύρω από τον νεαρό αθλητή με τους συμπαίκτες του, ώστε ο πλανήτης να μην δει την άγρια μάχη ενός ανθρώπου με τον θάνατο.

Αυτό το γεγονός έπρεπε να μας ταρακουνήσει και το έκανε.
Μαθήματα ζωής που δεν μπορείς πλέον εύκολα να πάρεις εύκολα μέσα από την «πολυτραυματισμένη» έννοια της τηλεόρασης.
Μια «ζωντανή μετάδοση», ένα απόλυτα ειλικρινές live για το πόσο γρήγορα μπορούν όλα να αλλάξουν ή ακόμη και να χαθούν.
Και αν η πανδημία δεν μας δίδαξε ακόμα πολλά, το εν λόγω euro μας ένωσε.
Οι λέξεις σεβασμός, υπερηφάνεια, αλληλεγγύη, συγκίνηση ενώθηκαν όλες σε μια λέξη: Ζωή.
Όπως ξανα πήρε πνοή και ανάσα ο νέος αυτός άνθρωπος, έτσι και εμείς πρέπει να παλέψουμε. Για τα ιδανικά, τις αξίες, τους αγαπημένους μας ανθρώπους αλλά και για όλα μας τα όνειρα. Τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο και ειδικά η υγεία μας. Γιαυτό φροντίζουμε τα ουσιώδη, αυτά που πραγματικά μετράνε. Διότι τα χρήματα δεν μπορούν να χαρίσουν το χαμόγελο της επόμενης ημέρας.
Και ας μην ξεχάσουμε φυσικά να τονίσουμε την παραδειγματική συμπεριφορά των συναθλητών του Έρικσεν που μας έμαθαν τι εστί η ομάδα με την βαθύτερη έννοια και φυσικά τη συμπόνια, το θάρρος, το ήθος.

Περαστικά σου Κρίστιαν και σε ευχαριστούμε από καρδιάς που μας ξύπνησες! 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης