πάμε euro

Απάντησε η UEFA για τα αρχικά της ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας

Απάντησε η UEFA για τα αρχικά της ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας
Η UEFA απάντησε στον Λευτέρη Αυγενάκη για το ζήτημα που προέκυψε με την απουσία του προσδιορισμού «Βόρεια» Μακεδονία. 
Η UEFA έδωσε την απάντησή της στην επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της ΓΓΑ, στην απάντηση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, σημειώνεται πως η UEFA χρησιμοποιεί το όνομα «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας» σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΓΓΑ:

Απάντησε σήμερα το πρωί η UEFA στην επιστολή που είχε αποστείλει την περασμένη Παρασκευή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σχετικά με τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, στα ζητήματα ονομασίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη συμμετοχή της στο EURO.

O αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Κέβιν Λαμούρ, σημειώνει στην απάντηση ότι η UEFA, σε ευθυγράμμιση με άλλα παγκόσμια αθλητικά ιδρύματα, όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), βασίζεται συχνά στον κωδικό χώρας ISO για να αναγνωρίσει τις ενώσεις-μέλη της και πως η πρακτική αυτή αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 1 παράγραφος 3ε) της συμφωνίας των Πρεσπών. Η UEFA επισημαίνει, επίσης, ότι χρησιμοποιεί το όνομα «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας» σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης