Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το βλέμμα στη Fed τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Με το βλέμμα στη Fed τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,5% μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα σε ρεκόρ υψηλά

Με κέρδη αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα όμως να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,5% μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα σε ρεκόρ υψηλό.
Ο κλάδος της τεχνολογίας ξεχωρίζει με άνοδο 1,1%, ενώ σχεδόν όλοι οι κλάδοι βρίσκονται θετικά επίπεδα.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται με κέρδη 0,72% στις 7.185 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να είναι στο +0,69% και στις 15.799 μονάδες.
Κέρδη 0,67% σημειώνει και ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 6.644 μονάδες, με τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη να είναι στο +0,74% και τον FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο στο +0,75%.

Το βλέμμα στη Fed

Η νομισματικής επιτροπή της Fed θα συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική και να μεταθέσει εκ νέου την απόφαση μείωσης του προγράμματος τόνωσης.
Ωστόσο, οι αγορές θα παρακολουθούν για πιθανά σημάδια εάν η κεντρική τράπεζα αρχίζει να ανησυχεί ότι η τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού ενδέχεται να μην είναι παροδική.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ κινούνται οριακά στο προάνοιγμα, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που βρέθηκε ο S&P 500 την περασμένη εβδομάδα.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Οι αγορές της περιοχής Ασίας Ειρηνικού έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, με τις αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία να είναι κλειστές λόγω αργίας.
Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 29.161 μονάδες με κέρδη 0,74%, ενώ ο Singapore βρέθηκε στις 3.157.54 μονάδες με απώλειες μόλις -0,01%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης