πάμε euro

Κάλβιν Φίλιπς: Ο «αφανής» ήρωας της Αγγλίας που ήταν παντού στο ντεμπούτο του στο EURO!

Κάλβιν Φίλιπς: Ο «αφανής» ήρωας της Αγγλίας που ήταν παντού στο ντεμπούτο του στο EURO!

Σπουδαία ήταν η εμφάνιση του Κάλβιν Φίλιπς στο ντεμπούτο του σε κορυφαία διοργάνωση με την Αγγλία, και το «BN Sports» σας παρουσιάζει το προφίλ του ποδοσφαιριστή της Λιντς.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο πιθανώς αρκετοί δεν γνωρίζουν. Δεν είναι άλλωστε ο άνθρωπος, ο οποίος θα εντυπωσιάσει με μία ενέργειά του ή θα σκοράρει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, που θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια.
E3xWoPGXwAwPMh-_1_1.jpg

Τα κατορθώματα και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Κάλβιν Φίλιπς

Έχει διαφορετικές δυνατότητες. Πραγματοποιεί στο γήπεδο όσα δεν έχει την δυνατότητα να αποτυπώσει η στατιστική υπηρεσία. Κόβει, τρέχει ακατάπαυστα, δημιουργεί και παλεύει για κάθε μπάλα, η οποία για άλλους θα φάνταζε «χαμένη υπόθεση».

Ο τρόπος με το οποίο κατέληξε να αγωνίζεται στην Εθνική Αγγλίας είναι βγαλμένος από παραμύθι. Όπως άλλωστε και η τελευταία του σεζόν. Στις αρχές του 2020 αγωνιζόταν στην Championship με την φανέλα της αγαπημένης του Λιντς, στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά (από το 2015) και δεν την έχει εγκαταλείψει ποτέ, και 365 ημέρες μετά, ξεχώρισε στην Premier League, κλήθηκε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, έχει πραγματοποιήσει 8 συμμετοχές υπερασπιζόμενος την χώρα του και σήμερα φρόντισε να «γράψει» ιστορία…
E3xV6GCWQAIlvIn_1_2.jpg

Τα πεπραγμένα του στην φετινή «αξιέπαινη» σεζόν της Λιντς

Η σεζόν που πραγματοποίησε με την Λιντς ήταν εξαιρετική. Αγωνίστηκε στα 29 από τα 38 ματς της ομάδας του, σκόραρε μία φορά και έδωσε μόλις δύο ασίστ, με την τελευταία να χρονολογείται το Νοέμβριο του 2020.

Παρά ταύτα, και στις δύο περιπτώσεις, οι τελικές του πάσες «μοιράστηκαν» σε αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες του Big 6 (Λίβερπουλ και Τσέλσι), με την ομάδα του να ηττάται αμφότερες φορές, και τον ίδιο να έχει συμμετοχή σε γκολ που οδήγησε σε νίκη, τελευταία φορά πριν από μία διετία!

Όλα αυτά βεβαίως «διαγράφτηκαν» στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου βρήκε δίχτυα απέναντι στην Γουέστ Μπρομ και «έσπασε το ρόδι».
Dv1iuNlX0AA2qhb.jpg

Η πρώτη του κλήση στη Εθνική Αγγλίας και το «ραντεβού» με την ιστορία

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Κάλβιν Φίλιπς έγιναν άμεσα αντιληπτές από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος επέλεξε να του δώσει την ευκαιρία που δικαιούνταν τον Μάϊο του 2020, και να τον «ρίξει στα βαθιά» το καλοκαίρι του ίδιου έτους, στην «λευκή» ισοπαλία της Αγγλίας με την Δανία!

Έκτοτε βρέθηκε στην βασική εντεκάδα 5 φορές, ενώ μία πέρασε ως αλλαγή, αγωνιζόμενος για μισή ώρα, στην επικράτηση της χώρας του έναντι του Βελγίου με      2-1. Παράλληλα, έχει υποστεί μόλις μία ήττα με την Αγγλία (1-0 από την Δανία με πέναλτι του Έρικσεν, 3ο συνεχόμενο απέναντι σε τερματοφύλακα της Premier League), στο μοναδικό ματς, πέραν της παρθενικής του εμφάνισης, που η χώρα του δεν σκόραρε, ενώ ήταν παρών.

Οι μεστές εμφανίσεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από «αστείρευτη» ωριμότητα, έκαναν ανθρώπους όπως τον Ζοσέ Μουρίνιο, να τον αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του, προτρέποντας τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, να αλλάξει το σχήμα με τους πέντε αμυντικούς, και τον Μεσούτ Οζίλ να ατενίζει τις εμφανίσεις του και να τοποθετείται δημόσια για χάρη του.

Το εκπληκτικό ντεμπούτο του Κάλβιν Φίλιπς

Έτσι και έγινε. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον έβαλε βασικό στην πρώτη αναμέτρηση του 4ου ομίλου με την Κροατία και ο Φίλιπς τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε EURO με την Αγγλία!

Τα τρεξίματα του ήταν ατελείωτα και οι παρεμβάσεις του καθοριστικές, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο γήπεδο σε ολόκληρο το ματς και να είναι «απόλυτα υπεύθυνος» για την πρώτη νίκη της Αγγλίας σε πρεμιέρα EURO, στην ιστορία της.

Και αυτό διότι, ο Κάλβιν Φίλιπς με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, πήρε την μπάλα, έπειτα από 16 αλλαγές της μπάλας, απέφυγε δύο ποδοσφαιριστές και προέβη σε μία εξαιρετική κάθετη στον Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος την μετέτρεψε σε ασίστ.

Το γκολ του ποδοσφαιριστή της Σίτι ήταν καλός οιωνός (11/11 γκολ του έχουν συνοδευτεί με νίκη), ο Κάλβιν Φίλιπς συνέχισε να αγωνίζεται σαν… να πέρασε ως αλλαγή στο ματς και η προσπάθειά του ανταμείφθηκε.

Η Αγγλία διατήρησε το σκορ, ο Φίλιπς συνέβαλλε για πρώτη φορά σε γκολ της ομάδας του, ήταν ο κορυφαίος και το όνομά του πλέον είναι γνωστό στον ποδοσφαιρικό πλανήτη… Μία «ονειρική» χρονιά ενός «αφανή ήρωα» που αν συνδυαστεί με μία κατάκτηση του EURO, θα παραμείνει αξέχαστη!

Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-06-13_20.57.11.png

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης