Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ψάρεμα αστακών βούτηξε ένας Αμερικανός και τον κατάπιε... φάλαινα, αλλά ευτυχώς τον έφτυσε

Για ψάρεμα αστακών βούτηξε ένας Αμερικανός και τον κατάπιε... φάλαινα, αλλά ευτυχώς τον έφτυσε
Για ψάρεμα αστακών βούτηξε ένας Αμερικανός στο στόμα του... κήτους βρέθηκε

Σε μια σύγχρονη εκδοχή της βιβλικής παραβολής του Ιωνά ο 56χρονος αυτοδύτης Michael Packard γλίτωσε από τα δοντάκια της... φάλαινας, αφού το κήτος τον κατάπιε και μετά τον... έφτυσε.
Από θαύμα τη γλίτωσε ο Αμερικανός αυτοδύτης - ψαράς αστακών όταν κυριολεκτικά βρέθηκε στο στόμα μιας μεγάπτερης φάλαινας σχεδόν 30 τόνων που τον κράτησε στο στόμα της και προσπάθησε να τον καταπιει!
Σύμφωνα με το BBC, ο 56χρονος Packard και ένας συνάδελφός του επιβιβάστηκαν το πρωί της Παρασκευής στη βάρκα τους για να πάνε για ψάρεμα στο φημισμένο ακρωτήριο Cape Cod στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης.
Ο καιρός ήταν υπέροχος και η ορατότητα εντυπωσιακή.
Ο αυτοδύτης είχε μόλις βουτήξει αναζητώντας αστακούς όταν ένιωσε «ένα τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν», όπως περιέγραψε.
Είχε καταλήξει στο τεράστιο στόμα του θηλαστικού, στο οποίο παρέμεινε για τουλάχιστον 30-40 μαρτυρικά δευτερόλεπτα, που φάνηκαν αιώνας, το κήτος τον… έφτυσε αφήνοντάς με μόλις ένα μετατοπισμένο γόνατο.
Στην αρχή θεώρησε ότι του είχε επιτεθεί κάποιος μεγάλος λευκός καρχαρίας, από αυτούς που κολυμπούν στην περιοχή, «τότε κατάλαβα ότι δεν είχε καθόλου δόντια.

Από το γαλάζιο του νερού στο στόμα του... κήτους

Τότε το συνειδητοποίησα: Θεέ μου, βρίσκομαι στο στόμα μιας φάλαινας που προσπαθεί να με καταπιεί.
Αυτό ήταν, πεθαίνω».
Ο 56χρονος πρόλαβε να σκεφτεί μόνο τη γυναίκα και τα δύο του αγόρια, ηλικίας 12 και 15 ετών.
Παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας του, ο ίδιος δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει μια καριέρα 40χρόνων ως αλιέας αστακών στο Cape Cod.
Οι μεγάπτερες φάλαινες τείνουν να τρέφονται ανοίγοντας διάπλατα το στόμα τους για να καταπιούν όσο το δυνατόν περισσότερο θήραμα, όπως ψάρι ή κριλ, οδηγώντας επιστήμονες της θάλασσας να υποθέσουν ότι αυτό που συνέβη στον κ. Packard ήταν πιθανότατα καθαρά τυχαίο.
Ένας εμπειρογνώμονας είπε στην τοπική εφημερίδα Cape Cod Times ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει καταγραφή φάλαινας που καταπίνει άνθρωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης