πάμε euro

Ουαλία – Ελβετία: Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια στην περίπτωση τους!

Ουαλία – Ελβετία: Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια στην περίπτωση τους!

Ένα ιδιαίτερα κομβικό παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να καθορίσει πιθανώς και εν πολλοίς το μέλλον τους στην διοργάνωση, δίνουν σήμερα η Ουαλία με την Ελβετία, με τους αριθμούς στην δική τους περίπτωση να αντικατοπτρίζουν επακριβώς την «ιστορία» τους.

«Ζωτική σημασία» αναμένεται να έχει το σημερινό αποτέλεσμα ανάμεσα σε Ουαλία και Ελβετία, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν πλέον την επικράτηση της Ιταλίας έναντι της Τουρκίας (3-0), στο εναρκτήριο ματς του EURO 2020 για τον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, και να φιλοδοξούν να πάρουν «κεφάλι» στην κούρσα της πρόκρισης, στην αναμέτρησή τους στο Μπακού!

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες, των οποίων οι πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Ουαλία άλλωστε συμμετέχει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε EURO, με την φετινή συμμετοχή της όμως να είναι η δεύτερη συνεχόμενη, ενώ οι Ελβετοί θα λάβουν μέρος για 5η φορά στην ιστορία τους στην μεγάλη διοργάνωση, όλες από το 1996 και μετά!

Η σημερινή αναμέτρησή τους θα είναι μόλις η 8η στην ιστορία τους, με τους Ελβετούς μέχρι τώρα να κυριαρχούν ολοκληρωτικά. Έχουν άλλωστε επικρατήσει  5 φορές, δεν έχουν σκοράρει μόλις σε μία αναμέτρηση, και έχουν ηττηθεί άλλες δύο, με πιο πρόσφατη το τελευταίο ματς των δύο ομάδων, πριν από μία δεκαετία!
granit-xhaka-Switzerland_1.jpg
Απεναντίας, η Ουαλία μετρά μόλις δύο νίκες, καθώς σε κανένα από τα 7 ματς που έχουν συναντηθεί, δεν έχουν αναδειχθεί ισόπαλες! Οι Ουαλοί έχουν βρει δίχτυα μόλις σε τρεις περιπτώσεις, ενώ δεν έχουν δει ποδοσφαιριστή τους κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα να βρίσκει δίχτυα απέναντι στους Ελβετούς και να μην έχει αγωνιστεί σε ομάδα του Big 6.

Σκόρερ τους άλλωστε ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, που όπως και το 2010, έτσι και τώρα, βρίσκεται ακόμη συμπτωματικά στην Τότεναμ, αλλά και ο Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος στο προηγούμενο EURO κατέγραψε τέσσερις ασίστ, ενώ πριν από δέκα χρόνια είχε χρηστεί σκόρερ απέναντι στην Ελβετία!

Παρόλα αυτά, μπορεί η παράδοση να δείχνει Ελβετία, αλλά οι πρεμιέρες του συνόλου του Γκρανίτ Τσάκα και του Σακίρι της Λίβερπουλ δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα θετικές. Εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως οι Ελβετοί έχουν σκοράρει στο 50% των πρώτων αναμετρήσεών τους, με κοινό χαρακτηριστικό των γκολ τους να αποτελεί το γεγονός πως έχουν προέλθει αποκλειστικά από στημένες φάσεις (ένα πέναλτι και μία κεφαλιά του Σαρ)!

Ποτέ δηλαδή η Ελβετία δεν έχει σκοράρει σε πρεμιέρα της, σε κανονική ροή αγώνα. Θα την ευνοήσει η άκρως επιτυχημένη παράδοση που την διέπει με την Ουαλία ή η δική της αρνητική παράδοση θα συνεχιστεί και στο φετινό EURO; Η απάντηση σε μερικές ώρες…

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης