Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προς αύξηση κεφαλαίου 200-250 εκατ ευρώ η Attica bank με εκτιμώμενη τιμή 0,12 ευρώ προ reverse split – Θα καλυφθεί από ΤΣΜΕΔΕ και άλλο ασφαλιστικό ταμείο; Εξετάζεται deal με Attica, Probank και νέα Proton bank;

  Προς αύξηση κεφαλαίου 200-250 εκατ ευρώ η Attica bank με εκτιμώμενη τιμή 0,12 ευρώ προ reverse split – Θα καλυφθεί από ΤΣΜΕΔΕ και άλλο ασφαλιστικό ταμείο; Εξετάζεται deal με Attica, Probank και νέα Proton bank;
Αύξηση κεφαλαίου  200-250 εκατ ευρώ την οποία θα καλύψουν παλαιοί μέτοχοι και κυρίως το ΤΣΜΕΔΕ ενώ μπορεί να προκύψει και συμμετοχή νέου ασφαλιστικού ταμείου,  σχεδιάζει η Attica bank.
Να σημειωθεί ότι με βάση εκτιμήσεις προ reverse split η τιμή της αμκ εκτιμάται στα 0,12 ευρώ. Θα υπάρξει reverse split κατά το πιθανότερο σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα η διοίκηση της Attica bank θα ανακοινώσει τα σχέδια της που είναι
1)κάλυψη αύξησης κεφαλαίου με ίδια μέσα
2)deals με επίκεντρο την Attica bank. Υπάρχουν ενδείξεις και όχι επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι η Attica bank με την Probank και ίσως και την Νέα Proton bank θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πόλο στις μικρές τράπεζες. Να σημειωθεί ότι την νέα Proton bank το ΤΧΣ θέλει να την προσκολλήσει σε κάποιο σχήμα.
Είχαν υπάρξει συζητήσεις στο παρελθόν μεταξύ αυτών των τραπεζών. Δεν αποκλείεται να επανέλθουν στο προσκήνιο οι επαφές καθώς είναι απαίτηση της Τρόικα να συγχωνευθούν οι μικρές τράπεζες. Υπό όρους θα μπορούσε να υπάρξει deal μεταξύ της Attica bank και της Probank αρκεί οι διοικήσεις να αποτιμήσουν το πραγματικό τους συμφέρον.  
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Attica Bank με 4 δις ενεργητικό και 239 εκατ κεφάλαια και συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9,9% θα χρειαστεί από 200-250 εκατ ευρώ νέα κεφάλαια ώστε να θωρακιστεί πλήρως η τράπεζα.
Στην Attica bank βασικοί μέτοχοι είναι το ΤΣΜΕΔΕ με 42,5%, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 22,5% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 19%.
Λόγω των νέων δεδομένων με το ΤΤ είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην αμκ της Attica bank.
Με βάση πληροφορίες η Attica bank στα πλάνα για την αύξηση κεφαλαίου που σχεδιάζει δεν περιλάμβανε το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
Άρα η αύξηση κεφαλαίου ύψους 200-250 εκατ ευρώ θα καλυφθεί δομικά από το ΤΣΜΕΔΕ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα καλύψει πιθανότατα νέο Ταμείο το οποίο θα αποκτήσει ποσοστό στην Attica bank.
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχαν υπάρξει προχωρημένες συζητήσεις με το Ταμείο των Δημοσιογράφων.
Το ΤΤ θα υποστεί dilution καθώς δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης