Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη μειώνουν τη θνητότητα σε ασθενείς Covid κατά 200%

Έρευνα: Υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη μειώνουν τη θνητότητα σε ασθενείς Covid κατά 200%
Σωτήριες οι υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σχετικά Άρθρα

Υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για τους ασθενείς Covid που είναι διασωληνωμένοι, βαρέως νοσούντες και σε κρίσιμο στάδιο για τη ζωή τους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα προαναφερθέντα σκευάσματα μπορούν να μειώσουν τη θνητότητα των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά 200%. 
H έρευνα, η οποία ακόμη δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, βασίστηκε σε επανεξέταση 255 ασθενών με επεμβατικό μηχανικό αερισμό (IMV) κατά τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων χορηγήθηκε σε χαμηλότερες δόσεις, ο κίνδυνος θανάτου ήταν πάνω από τρεις φορές υψηλότερος.
«Διαπιστώσαμε ότι, όταν δόσεις των δύο φαρμάκων, υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, ήταν πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο, οι ασθενείς είχαν ποσοστό επιβίωσης 2,9 φορές περισσότερο από τους άλλους ασθενείς» σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.
«Χρησιμοποιώντας την αιτιώδη ανάλυση και λαμβάνοντας υπόψη την αθροιστική δόση προσαρμοσμένη στο βάρος, αποδεικνύουμε τη συνδυασμένη θεραπεία:
Περισσότερα από 3 γρ. υδροξυχλωροκίνης και από 1 γρ. αζιθρομυκίνης αυξάνει σημαντικά την επιβίωση σε ασθενείς με COVID οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι».
Ωστόσο, και παρά τα ευρήματα, οι συγγραφείς «δεν μπορούν να αποδώσουν την ανάνηψη των ασθενών στην αιτιώδη επίδραση της συνδυασμένης θεραπείας υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης.
«Ωστόσο, είναι πιθανό η αζιθρομυκίνη να συμβάλλει σημαντικά σε αυτήν την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης.
Δεδομένου ότι η θεραπεία με υψηλότερη δόση υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης βελτιώνει την επιβίωση κατά περίπου 200%, προβαίνουμε σε αυτή τη δημοσίευση.
Σημειώνεται πως η υδροξυχλωροκίνη -ένα αντιφλεγμονώδες και αντι-ελονοσιακό φάρμακο- ήταν μια από τις πιο αμφισβητούμενες θεραπείες για την COVID-19 καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
Το φάρμακο εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 1955 για τη θεραπεία και την πρόληψη της ελονοσίας, ενώ συνταγογραφείται για την ασθένεια του λύκου και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης