Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρά ΕΣΗΕΑ κατά ΣΚΑΪ: «Επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό» - Στο Πειθαρχικό δύο άτομα

Πυρά ΕΣΗΕΑ κατά ΣΚΑΪ: «Επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό» - Στο Πειθαρχικό δύο άτομα
Η ΕΣΗΕΑ παραπέμπει τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως

Για προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού κατηγορεί η ΕΣΗΕΑ τον ΣΚΑΪ που σήμερα 10/6 μετέδωσε εκπομπή.
Ανακοίνωση για τη μετάδοση εκπομπής από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κατά τη σημερινή απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, εξέδωσε σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Αφού αρχικά η Ένωση «χαιρετίζει τον αγώνα όλων των συναδέλφων, οι οποίοι από το πρωί απεργούν αντιτασσόμενοι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει» έπειτα στρέφεται κατά του ΣΚΑΪ κάνοντας λόγο για «θλιβερή εξαίρεση».
«Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο Τ/Σ "ΣΚΑΙ", που επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με "εκπομπή" σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα» τονίζει συγκεκριμένα.
Την ίδια ώρα, γνωστοποιεί ότι η ΕΣΗΕΑ παραπέμπει τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως και ζητεί τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων.
«Διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν "ζωντανά"» επισημαίνεται στο τέλος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης