Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτο επίτευγμα: 20 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά της covid την ημέρα στην Κίνα

Ασύλληπτο επίτευγμα: 20 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά της covid την ημέρα στην Κίνα
Έως τις 6/6 έχουν χορηγηθεί περίπου 778 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Στον ασύλληπτο αριθμό των 20 εκατομμυρίων εμβολιασμών την ημέρα προχωρά η Κίνα, η οποία βάσει των διαθέσιμων στοιχείων φέρεται να έχει χορηγήσει περίπου 778 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Αν και η Κίνα άρχισε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα με σχετικά αργά ρυθμό, από τα μέσα Απριλίου επιτάχυνε και έφτασε στα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τώρα «τρέχει» με ασύλληπτη ταχύτητα.
Ειδικοί εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί εμβολιασμών, τότε η Κίνα θα έχει καταφέρει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχει εμβολιάσει το σύνολο των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων της.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, μια και μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι στην επαρχία και στα χωριά της χώρας, περιοχές που αντικειμενικά συνεπάγονται πολλές δυσκολίες στον ομαλό και ταχύ εμβολιασμό του πληθυσμού.
Σε κάθε περίπτωση, οι 20 εκατομμύρια εμβολιασμοί που γίνονται ημερησίως στην Κίνα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των εμβολιασμών που γίνονται παγκοσμίως.
Όπως ενδεικτικά αναφέρεται, με αυτούς τους ρυθμούς είναι σαν η Κίνα να εμβολιάζει όλη τη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε λιγότερο από επτά ημέρες.
Υπενθυμίζεται πως η Κίνα εμβολιάζει τον πληθυσμό της με δύο εμβόλια της, το CoronaVac (παρασκευάζεται από την εταιρεία Sinovac με έδρα το Πεκίνο) και το εμβόλιο της κρατικής εταιρείας Sinopharm, τα οποία και τα δύο έχουν λάβει την έγκριση του ΠΟΥ.
Και τα δύο εμβόλια βασίζονται σε αδρανοποιημένο ιό.
Παράλληλα, η Κίνα, η οποία κατηγορείται από τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα ότι δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το πώς προέκυψε ο κορωνοϊός, τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ιός να διέρρευσε από το εργαστήριο ιολογίας στην Wuhan, έχει δώσει 350 εκατομμύρια δόσεις των δύο αυτών εμβολίων σε περισσότερες από 75 χώρες, κίνηση που προφανώς εντάσσεται και στην "διπλωματία των εμβολίων", μέσω της οποίας το Πεκίνο, όχι μόνο θέλει να βελτιώσει την εικόνα και το προφίλ του στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, αλλά και να προωθήσει οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης