Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον ανακριτή η μαφία της Μυκόνου

Στον ανακριτή η μαφία της Μυκόνου
Από το περιεχόμενο της δικογραφίας προκύπτει ότι Αλβανός, «σύνδεσμος» του κυκλώματος στη Χάγη, προμηθευόταν κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία στη συνέχεια μετέφερε στην Ελλάδα

Στον ανακριτή παρουσιάζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση των διωκτικών Αρχών σε Αθήνα και Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών.
Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κά.
Από το περιεχόμενο της δικογραφίας προκύπτει ότι Αλβανός, «σύνδεσμος» του κυκλώματος στη Χάγη, προμηθευόταν κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία στη συνέχεια μετέφερε στην Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί ανέσυραν από τα κινητά του 43χρονου φωτογραφίες (screenshots) με τις διαδρομές των ναρκεμπόρων στην Ολλανδία και στη Γερμανία, όπως και φωτογραφίες από τα σημεία συνάντησής τους, όπως για παράδειγμα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Nieuwegein της Ολλανδίας.
Ενδεικτικά, αρχές Απριλίου ο 43χρονος Αλβανός συνομιλεί με τον σύνδεσμό του στην Ολλανδία, ο οποίος τον πληροφορεί ότι υπέστη ζημία 120.000 ευρώ έπειτα από κατάσχεση 3 κιλών κοκαΐνης στην κατοχή ενός Ελληνα διακινητή. «Μου έπιασαν τον Ελληνα. Εχασα 120.000. Στη Βρέμη, στη Γερμανία. Είχαν βάλει μπλόκα για όποιον περνούσε», λένε στη μεταξύ τους επικοινωνία. Ακόμα, στο κινητό του 43χρονου βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα με τίτλο «ΝΧΗΟ ΑKAUNT», δηλαδή λογαριασμός και σημειωμένα χρηματικά ποσά δίπλα σε ονόματα: Rino 16.960 euro, Landi 3.000 euro κ.ο.κ.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, Σταύρο Γεωργόπουλο, η υπόθεση έλαβε από τις αρχές μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά έχει, εμφανιζόμενη ως εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος:
«Μετά τη χολιγουντιανών προδιαγραφών σύλληψη και παρουσίαση της υπόθεσης των 50 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, νομίζω ότι νιώθουμε ασφαλείς σαν πολίτες και κοινωνία ότι δεν θα υπάρχουν ναρκωτικά φέτος στη Μύκονο.
Εύχομαι η υπόθεση, η επόμενη που θα απασχολήσει τη δημοσιότητα, να μην είναι μία φούσκα και είναι η σύλληψη των δραστών για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης