Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άρον άρον οι Βρετανοί τουρίστες εγκαταλείπουν την Πορτογαλία - “Χαραμάδα” αισιοδοξίας για πέντε ελληνικά νησιά

Άρον άρον οι Βρετανοί τουρίστες εγκαταλείπουν την Πορτογαλία - “Χαραμάδα” αισιοδοξίας για πέντε ελληνικά νησιά
Πολλοί παραθεριστές και ταξιδιωτικές εταιρείες εξέφρασαν οργή για την υποβάθμιση της Πορτογαλία στην πορτοκαλί λίστα
Οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο για να φύγουν από την Πορτογαλία, προτού τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες καραντίνας, αύριο Τρίτη 8 Ιουνίου.
Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στο αεροδρόμιο Φάρο στο Αλγκάρβε. Τριάντα εννέα πτήσεις αναχώρησαν από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι κρατήσεις πτήσεων είναι σχεδόν διπλάσιες από το συνηθισμένο.
Βρετανοί τουρίστες χαρακτήρισαν τις σκηνές στο αεροδρόμιο ως “απόλυτο χάος”. Είπαν ότι χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να κάνουν check in. Και κατηγόρησαν τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης για τη δημιουργία της κατάστασης.
Χιλιάδες Βρετανοί προσπάθησαν να λάβουν τις απαιτούμενες δοκιμές COVID-19 πριν από την αναχώρηση. Με μερικούς να κάνουν check in σε λίγα μόλις λεπτά πριν από την αναχώρηση των πτήσεων τους.
Πολλοί παραθεριστές και ταξιδιωτικές εταιρείες εξέφρασαν οργή για την υποβάθμιση της Πορτογαλία στην πορτοκαλί λίστα. Μία εξέλιξη, μόλις 17 ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.
Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών είπε ότι η κατάσταση στη χώρα “απαιτούσε γρήγορη δράση για την προστασία των κερδών από την κυκλοφορία του εμβολίου”.

“Χαραμάδα” αισιοδοξίας για πέντε ελληνικά νησιά

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να μην ενέταξε την Ελλάδα στην πράσινη λίστα, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle υπάρχει μια “χαραμάδα” αισιοδοξίας για πέντε ελληνικά νησιά.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα “στην επίσημη ταξιδιωτική οδηγία στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται ότι πλέον οι Βρετανοί θα μπορούν να επισκέπτονται πέντε ελληνικά νησιά και για τουριστικούς σκοπούς. Παρά το γεγονός ότι αυτά βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα. Πρόκειται για Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη.
Πρακτικά για τους ταξιδιώτες δεν αλλάζει κάτι άμεσα, αλλά δίνει την ελπίδα ότι κάποια ελληνικά νησιά σύντομα θα χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης