Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιntrakat: Νέα στρατηγική προστιθέμενης αξίας και επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην «πράσινη» ενέργεια

Ιntrakat: Νέα στρατηγική προστιθέμενης αξίας και επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην «πράσινη» ενέργεια
Συγχωνεύσεις στρατηγικές συνεργασίες και βελτιστοποίηση ισολογισμού αποτελούν το «τοπ τρίπτυχο» της νέας στρατηγικής της Ιντρακόμ Κατασκευές,
Σχετικά Άρθρα

Συγχωνεύσεις, στρατηγικές συνεργασίες και βελτιστοποίηση ισολογισμού αποτελούν το «τοπ τρίπτυχο» της νέας στρατηγικής της Ιντρακόμ Κατασκευές, η οποία μετά την ολοκλήρωση των 14 αεροδρομίων της Fraport, σε χρόνο ρεκόρ στρέφεται σε δραστηριότητες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό στην ετήσια ενημέρωση αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, η εταιρεία μέσω των τριών παραπάνω πυλώνων θα επικεντρωθεί σε δημόσια έργα υποδομών, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο του τουρισμού.
Για την αναπτυξιακή δυναμική των παραπάνω κλάδων τα επόμενα χρόνια, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους καθότι, όπως είπε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, μέσα στην επόμενη δεκαετία τα δημόσια έργα αναμένεται να αγγίξουν τα 43,4 δισ. ευρώ, οι παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ τα 7 δισ. ευρώ και οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ τα 8 δισ. ευρώ, δεδομένων και των στόχων του ΕΣΕΚ που υπαγορεύουν την προσθήκη 8 GW «πράσινης» ισχύος μέχρι το 2030.

Η συγχώνευση

Η διοίκηση της εταιρείας έδωσε το σήμα εκκίνησης της νέας αυτής στρατηγικής, ανακοινώνοντας και επίσημα την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με τη ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ - μέσα από την οποία η Intrakat προσβλέπει στην ανάπτυξη ανανεώσιμου χαρτοφυλακίου της τάξης του 1,1 GW.
Οι δυνητικές επενδύσεις από τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή ή υπό ανάπτυξη από τη ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν στα πρώτα τρία χρόνια.
Η ετήσια ενημέρωση ανέδειξε επίσης τον στόχο του μετασχηματισμού της Intrakat από μία παραδοσιακή εργοληπτική εταιρεία με υψηλή τεχνογνωσία σε έναν όμιλο με βαθύ αποτύπωμα και προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας στις κατασκευές και την ενέργεια.
Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής η Intrakat στοχεύει σε ένα νέο μοντέλο επικεντρωμένο στις ισχυρές χρηματοροές παρά στο ισχυρό ανεκτέλεστο, το οποίο το 2020 υπενθυμίζεται ότι έκλεισε στα 380,9 εκατ., χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον 225,6 εκατ. ευρώ νέων έργων που βαίνουν προς υπογραφή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου και η ανακοίνωση στρατηγικών συνεργασιών του ομίλου αλλά και η βελτιστοποίηση του ισολογισμού σε επίπεδα κεφαλαιακής ισχύος και ρευστότητας.

Φίλιππος Παναγόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης