Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Mεγάλες συμμετοχές στο Greek-Arabic Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Mεγάλες συμμετοχές στο Greek-Arabic Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το workshop αποτελεί ένα ακόμη βήμα της Tourism Media & Events, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδα
Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη οι εργασίες του Greek – Αrabic Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το workshop, με αιχμή την αγορά των Η.Α.Ε., αποτελεί ένα ακόμη βήμα της Tourism Media & Events, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδα, δράση ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Virtual Greek Tourism & Gastronomy Workshops 2021 που διοργανώνει.
Το Greek – Arabic Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 πραγματοποιήθηκε με απώτερο στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος στην Ελλάδα. Είναι κοινός τόπος άλλωστε ότι η αραβική αγορά αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εισερχόμενων ταξιδιωτών για την Ελλάδα.
Στην εν λόγω εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε στην 1η Ιουνίου, συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι τουριστικοί πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σπουδή τους για την Ελλάδα τόσο για ήδη γνώριμους προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη όσο και για νέους προορισμούς όπως η Κρήτη και η Πρέβεζα.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της Ελληνικής Πρεσβείας στα Η.Α.Ε. με έδρα το Άμπου Ντάμπι.
Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Χορηγοί ήταν η Περιφέρεια Κρήτης και η Mideast Travel Worldwide, ενώ Τιμώμενος Προορισμός ο Δήμος Πρεβέζης.
Υπογραμμίζεται ότι η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν η ενδεδειγμένη, αφενός λόγω της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην ευρύτερη περιοχή και της κινητικότητας που προηγήθηκε με την διοργάνωση της (Arabian Travel Market) ATM, και αφετέρου εξ αιτίας της έναρξης των πτήσεων των εταιρειών flydubai, Wiizair Abudabi και φυσικά των Etihad και Emirates.
Επισημαίνεται δε ότι στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο κ. Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Άμπου Ντάμπι.
Παρουσιάσεις έγιναν από την Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής του ΕΟΤ κα Σοφία Λαζαρίδου, για την Περιφέρεια Κρήτης μίλησαν ο Δρ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, Εξουσιοδοτημένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο κ. Νίκος Αλεξάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού, ενώ από τον Δήμο Πρεβέζης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Λεωνίδας Αργυρός.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης