Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη στα στοιχεία του ΑΕΠ – Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΘ στο επίκεντρο

ΧΑ: Στήριξη στα στοιχεία του ΑΕΠ – Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΘ στο επίκεντρο
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και το ενδιαφέρον για μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστούν και στη σημερινή συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

Στήριξη στα στοιχεία του ΑΕΠ περιμένουν οι αναλυτές, να βρει η αγορά, καθώς ήταν σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων και δείχνουν πως η χώρα θα μπορούσε να πετύχει ισχυρή ανάπτυξη φέτος.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και το ενδιαφέρον για μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστούν και στη σημερινή συνεδρίαση.
Μία μετακύλιση του ενδιαφέροντος ξανά στα βαριά χαρτιά, τα οποία συσσώρευσαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις είναι επίσης πιθανή. 
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή του ΟΛΘ μετά την ενημέρωση για δημόσια πρόταση από τη Belterra, η οποία όμως δεν επιθυμεί την έξοδο της μετοχής από το ΧΑ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, καθώς ο όμιλος όπως σημειώνουν οι αναλυτές, δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα σε λειτουργικό επίπεδο, ανάλογα των εκτιμήσεων, αλλά η τελική γραμμή επηρεάστηκε από ζημία ύψους 98,5 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα στο Τέξας.

Euroxx
Περιμένουμε πως τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου στην Ελλάδα θα προσφέρουν περαιτέρω στήριξη στο ΧΑ.

Eurobank Equities
Για σήμερα είναι πιθανό οι αγορές να εμφανίσουν διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, σχετικά με τα υψηλότερα επιτόκια και τα στοιχεία για των πληθωρισμό που να δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Beta
Οι επενδυτές θα τηρήσουν επιλεκτική στάση στη σημερινή συνεδρίαση και θα μετακυλίσουν το ενδιαφέρον στα βαριά χαρτιά.

Depolas
Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό θα παραμείνουν σταθερά στο επίκεντρο, ενώ βαρύτητα θα δοθεί εντός της εβδομάδας και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη παράλληλα με τα προς ανακοίνωση στοιχεία για τον ΔΤΚ στις ΗΠΑ.
Στο μέτωπο των εγχώριων εταιρικών κερδών σε θετική τροχιά συνεχίζουν τα μεγέθη τις Τέρνα Ενεργειακής με αύξηση εσόδων 6% στα 94,3εκ. Ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων οριακά αυξημένα στα 44,9εκ. Ευρώ.
Η τελική γραμμή επιβαρύνθηκε με 98,5εκ ευρώ από το Τέξας, αλλά οδήγησε και στην απαλλαγή της εταιρείας από δάνεια, συμμετοχικούς τίτλους εξομοιούμενους με χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα συνολικού ύψους 615 εκατ. δολαρίων (έως τις 31 Μαρτίου 2021).
Ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να κινηθεί υψηλότερα με το βλέμμα ωστόσο στραμμένο στο εξωτερικό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης