Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι αμερικανικές απειλές θυμίζουν τα σφάλματα που οδήγησαν στην κατάρρευση τη Σοβιετική Ένωση

Putin: Οι αμερικανικές απειλές θυμίζουν τα σφάλματα που οδήγησαν στην κατάρρευση τη Σοβιετική Ένωση

Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι «αρκετά ισχυρές» ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες

Σχετικά Άρθρα

Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι «αρκετά ισχυρές» ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες, ένα λάθος-που όπως είπε-οδήγησε στην κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Putin έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου αργά χθες το βράδυ μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, η κυβέρνηση του οποίου τον Απρίλιο επέβαλε μια ευρεία γκάμα κυρώσεων στη Ρωσία.
"Ακούμε απειλές από το Κογκρέσσο, από άλλες πηγές.
Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν προφανώς υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν.
Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν", είπε ο Putin σημειώνοντας ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει την Σοβιετική Ένωση.

Το πρόβλημα των αυτοκρατοριών

"Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κάποια λάθη.
Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία.
Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα.
Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται.
Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν".
Ο Biden και ο Putin θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, όπως έχουν ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, για να συζητήσουν "όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων", σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης