Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρκουμανέας: Ο ΕΟΔΥ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος για το τρίτο κύμα της πανδημίας

Αρκουμανέας: Ο ΕΟΔΥ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος για το τρίτο κύμα  της πανδημίας
Στο ρόλο που διαδραμάτισε ο ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε ο Π. Αρκουμανέας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος για το τρίτο κύμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά την διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Regional Growth Conference που συνδιοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε ο ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας χάρη στα πρωτόκολλα, στους κανόνες, στην ιχνηλάτηση, στην επιτήρηση και στις κινητές μονάδες για τις οποίες τόνισε πως θα παραμείνουν και στη μετά covid εποχή.
Σημείωσε πως στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα ο ΕΟΔΥ ήταν πιο έτοιμος, ενώ για την έναρξη της πανδημίας ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ αντέδρασε άμεσα με τεστ, με επαναπατρισμούς και με κινητές μονάδες.
«Η πανδημία κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός δυνατού Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πόσο χρήσιμος και απαραίτητος είναι και σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά και στην καθημερινή προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Δράσεις

Κάνοντας αναφορά στις δράσεις που αναπτύσσει τώρα και στο άμεσο μέλλον ο οργανισμός σημείωσε ότι «στόχος είναι να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση και κυρίως να την ενισχύσουμε με την κατάλληλη τεχνολογία, ώστε να μπορούμε πολύ καλύτερα να επιτηρούμε όλα τα μεταδοτικά νοσήματα στη χώρα μας».
Ήδη, όπως είπε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί το κεντρικό εργαστήριο Δημόσιας Υγείας που «φιλοδοξούμε ότι θα γίνει το καλύτερο εργαστήριο στη χώρα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα».
Πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο περιφερειακών εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο, τα οποία θα αναπτυχθούν σε περιοχές της χώρας.
Τέλος, για τις κινητές μονάδες σημείωσε ότι «ήδη συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και με ένα καινούργιο ρόλο στην μετά covid εποχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης